Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

These Hyper-Realistic Robotic Dolphins Could Save Captive Show Dolphins | Future BlinkA videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Science & Technology (Tudomány, technológia) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2020. július 27. Nézettség: 139

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

hétfő, 2020. július 27. 21:54
Kínában már robotdelfinek szórakoztatják az akváriumok látogatóit
Az új-zélandi Edge Innovations a mesterséges intelligencia és az animatronika segítségével készít teljesen élethű robotdelfineket, amelyek a jövőben világszerte elterjedtek lehetnek a különböző akváriumokban.
Az elmúlt években egyre nagyobb vita övezi az akváriumokat és a tengeri élőlények köré épülő tematikus parkokat, mivel ezek a létesítmények sok esetben nem etikusan működnek és embertelen módszerekkel érik el azt, hogy a delfinek, bálnák és fókák trükköket hajtsanak végre a nézők szórakoztatásának érdekében.
Az Edge Innovations erre a problémára keres megoldást, és úgy tűnik, találtak is. Az általuk készített robotdelfinek gyakorlatilag teljesen úgy néznek ki, mint az igaziak, így továbbra is óriási lehet az érdeklődés irántuk.
Cserébe sokkal tovább "élnek", mint az igazi állatok, ráadásul nem kell őket etetni és edzeni sem, és etikai problémákat sem vetnek fel, legalább is addig, amíg nem kezdődik vita a robotok jogai körül.
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal