Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Starship | Earth to Earth



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Science & Technology (Tudomány, technológia) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2020. augusztus 8. Nézettség: 286

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2020. augusztus 8. 16:49
Ezzel az űrhajóval fogjuk meghódítani a Marsot
Hosszú út áll az emberiség előtt, mielőtt a Marsra léphetne, az űripar elmúlt években elért fejlődése ugyanakkor bizakodásra adhat okot. A SpaceX amerikai űrvállalatnál úgy számolnak, hogy a történelmi misszió már a mi életünkben megvalósulhat, a küldetésben pedig komoly szerep fog hárulni a cég fejlesztés alatt álló űrhajójára.
Elon Musk egyik nagy álma, hogy embert juttasson a Marsra, de a SpaceX alapítója és vezérigazgatója arról is meg van győződve, hogy egy nap kolonizálni is tudjuk majd a vörös bolygót. A cég egyik fő célkitűzése éppen az, hogy olyan űreszközöket fejlesszen ki, melyek hozzájárulhatnak az ilyen missziókhoz.
Musk 2012-ben számolt be róla először, hogy egy olyan űrhajórendszert fejlesztenek, mellyel a Marsra juttatnának telepeseket. A projektből alakult ki utóbb a Starship, minden idők legnagyobb űrhajójának terve. Az űreszköz SN5 nevű prototípusát 2020. augusztus 4-én röptették meg, ez volt a szerkezet első ilyen tesztje. A SpaceX-nél bíznak benne, hogy az űrhajó 2021-re elkészül, és a NASA-nak is segíteni fog az újabb Holdra szállásban.
szombat, 2020. augusztus 8. 16:49
Száz utast szállíthat majd
A Starship minden idők legnagyobb űrhajója lehet, amely akár száz utast szállíthat majd. Az űrhajóhoz egy komoly teherbírású rakétarendszer is készülni fog, ez a Super Heavy, melyre korábban BFR-ként hivatkoztak – ez a Big Falcon Rocket vagy a Big Fucking Rocket (kibaszott nagy rakéta) rövidítése lehetett. A 70 méter magas rakéta 3680 tonnát tud majd a magasba emelni.
A Starshipet a Super Heavy fogja pályára állítani, a leválás után a rakétarendszer visszatér majd a Földre. Mind az űrhajóban, mind Super Heavyben a SpaceX eddigi legerősebb rakétáját, a Raptort használják majd – előbbiben hat, utóbbiban 31 ilyen eszköz lesz. A Starship és a Super Heavy további érdekessége, hogy részben újrahasznosíthatóak lesznek, ezzel rengeteg pénzt spórolhatnak a SpaceX-nél.
2 megjegyzés | 1 / 1 oldal