Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Sammy the Seal makes a Splash in Wicklow Town



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Pets & Animals (Állatok) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2016. március 19. Nézettség: 381

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2016. március 19. 01:09
Éhes fóka kuncsorog élelemért minden nap
Komoly hírnevet szerzett az írországi Wicklow városának az az éhenkórász fóka, ami naponta többször is kimászik a vízből az egyik halétteremnél. Sammy-nek már saját Facebook-oldala is van, és sokan csak azért mennek el a vendéglátóhely előtti kikötőbe, hogy találkozhassanak vele. Sammy a helyszínen készített videókon békésnek tűnik, de ha éhes, lehetetlen visszaküldeni a vízbe.
szombat, 2016. március 19. 01:10
Sammy nagyjából két évvel ezelőtt dugta ki a fejét a vízből az egyik halétteremnél, amely előtt egy út van. A vendéglő tulajdonosa éppen nyitáshoz készülődött, és látta, hogy egy fóka van az út közepén. Adott neki egy kis halat, amit boldogan elfogadott, majd eltűnt. Azt hitte, utoljára látta az állatot – mesélte Alan Hegarty az Ireland Today News-nak.
Nem így lett, a fóka, úgy tűnik, jól érezte magát a szárazföldön, mert azóta szinte minden nap megjelenik. Az étteremtulajdonos szerint általában naponta háromszor kuncsorog ennivalóért, és napi három kiló halat is megeszik.
szombat, 2016. március 19. 01:10
Az étteremnél készített videókon látszik, hogy az ott dolgozók néha próbálják egy székekkel arrébb terelni Sammy-t, de a művelet nem mindig sikeres. A fóka sokszor bociszemekkel bámul rájuk, és nem megy vissza a vízbe, amíg nem kap enni.
A környéken élő gyerekeket szívesen hozzák ki a szülők fókát látogatni, mert Sammy nem tűnik agresszívnek, sőt, kifejezetten szórakoztató látvány, amikor a vízből időnként kidugja a fejét. Nem veszélytelen ugyanakkor, amikor az étterem előtti úton terül el, mert folyamatosan járnak arrafelé járművek, és könnyen elüthetik.
szombat, 2016. március 19. 01:11
A vendéglő tulajdonosa azt mondta: a folyamatosan etetés ellenére biztosak abban, hogy Sammy továbbra is egy vadon élő állat, és saját maga vadássza le az élelmét. Az étterem csak éppen a túléléséhez elegendő halat ad neki – tette hozzá.
Az Ireland Today News szerint a fókának állítólag társa is akadt, és látták, hogy megosztotta vele a szárazföldön kunyerált ételt. Fotó viszont még nincs róluk, így a lap várja olvasóitól a fényképeket az újdonsült párról...
4 megjegyzés | 1 / 1 oldal