Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Lemurs get high - Spy in the Wild: Episode 4 Preview - BBC One



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Pets & Animals (Állatok) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2017. február 3. Nézettség: 443

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

péntek, 2017. február 3. 19:39
Tudja, mitől tépnek be a gyűrűsfarkú makik?
péntek, 2017. február 3. 19:40
makik?
15 évvel ezelőtt írtuk meg, hogy egy dél-floridai állatkertben arra figyeltek fel a látogatók, hogy a lemúrok rájöttek: a környezetükben élő ezerlábúak mérge tudatmódosító hatású. A lemúrok (azaz gyűrűsfarkú makik) meg rákaptak erre az extasyhoz hasonló anyagra.
péntek, 2017. február 3. 19:40
A hallucinogén anyagot termelő anadenobolus monilicornis, a körülbelül tízezer ismert ezerlábú faj egyike (nem összetévesztendő a százlábúval!), vélhetően Dél-Afrikából vagy a Karib-szigetekről származó gyümölcsösládákban érkeztek Amerikába. Könnyen megkülönböztethetőek a helyi ezerlábúaktól, mivel kétszer olyan hosszúak és sárga-vörös színűek.
péntek, 2017. február 3. 19:40
Az ezerlábú mérgét egyébként a környékükön élő állatok természetes rovarriasztóként alkalmazzák (a szőrükre illetve a tollukra dörgölik), és nemcsak Floridában, hanem Madagaszkáron is, ahol a BBC egyik természetfilmjéhez kapták le a lemúrokat, ahogy lelkesen dörzsölik a szőrükbe az egyébként cianidot is tartalmazó folyadékot, amit az ezerlábúak kettéharapásával nyernek. A makik a váladék benyalásával szépen lassan betépnek, és ahogy azt a videón is látjuk, elég kellemesen érzik magukat.
péntek, 2017. február 3. 19:40
Nem a maki az egyetlen az állatvilágban, aki rájött a tudatmódosítás mikéntjére: az afrikai csimpánzok a kólafáról szerzik be a koffein- és theobromin adagukat, Egyenlítői Guinea őserdeiben dettó a csimpánzok és a szomszédos gorillák eszik az alchornea floribunda vagy alchornea cordifolia gyökeret, melyek
erős izgalmi állapotot, később halálos depressziót okoznak.
péntek, 2017. február 3. 19:40
Tehát gyerekek: ne egyetek se ezerlábút, se alchornea floribundát, se alchornea cordifoliát.
6 megjegyzés | 1 / 1 oldal