Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Yakutian Horses Who Never Freeze in Siberia Russia. Якутские лошади в ЯкутииA videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Pets & Animals (Állatok) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2021. január 18. Nézettség: 177

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

hétfő, 2021. január 18. 14:48
Mínusz 50 fokban is jól érzik magukat a jakut lovak
Mondhatnánk azt is, hogy ez a ló fagyálLÓ.
A jakut póni – vagy ahogyan közismertebb nevén ismerjük, a jakut ló – ritka fajta. Szibéria középső és északi területeiről származik, feltételezések szerint a tundraló leszármazottja.
A jakut ló a világ leginkább hidegtűrő lófajtája, mely egész évben szabadon él. Átlagos marmagassága 150 cm körül mozog, télen akár 10 cm vastag bundát is növeszt. Talán ezért sem kottyan meg neki a hideg, az akár mínusz 50 fokos hőmérséklet. A ló Jakutföld középső részén nagyon elterjedt. Jakutföld akkora kiterjedésű, mint India és télen hidegebb, mint az Északi-sark.
Nyáron zsírt raktároz részben a téli hideg ellen, részben tartalék tápanyagnak. Nagyon szívós, nincs szüksége menedékre, noha az északi félteke legzordabb vidékén él.
Képes gondoskodni magáról a hosszú és fagyos tél alatt. A hó alatt megbúvó fűfélékkel és növényekkel táplálkozik.
0Mit sem von le „nagyságából”, hogy a fajta javítása érdekében az utóbbi években ügető lóval és nehéz igáslóval is keresztezték.
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal