Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Top 10 Budapest Short Face pigeons 2020A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Pets & Animals (Állatok) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2022. április 2. Nézettség: 174

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2022. április 2. 20:32
Nem karikatúra: tényleg így néz ki a budapesti rövidcsőrű galamb
A galambfajta akár 5 órát is tud repülni szünet nélkül, és 800 kilométer körüli távot teljesít.
A Budapest Short Faced Tumbler, vagyis budapesti rövidcsőrű galamb egy ritka galambfajta, amely különös, már-már idegenszerű megjelenéséről híres, kidülledt szemekkel, apró csőrrel és háromszögletű fejjel.
Amikor az 1900-as évek elején a Poltl fivérek, a budapesti galambversenyzés szerelmesei egy új galambfajta létrehozását tűzték ki célul, szelektív tenyésztéssel egy páratlan állóképességű, magasan repülő madarat tenyésztettek. Céljukat sikerült elérniük, hiszen a budapesti rövidcsörű galamb akár 5 órát is tudott repülni szünet nélkül, és 800 kilométer körüli távot teljesített. Az Endurance volt a középső neve, de akik először látták, kevésbé törődtek repülési képességeivel, inkább egyedi megjelenésével. A kis arc és a csőr a kidülledő, békaszemekkel ellentétben felvillanyozta vagy kiborította az embereket.
szombat, 2022. április 2. 20:32
Nem világos, hogy a Poltl testvérek miért vették figyelembe ezeket a szinte karikatúraszerű fizikai jellemzőket a galamb megalkotásakor. Egyes feltételezések szerint a nagy szemek segítettek feljebb repülni, de senki sem tudja biztosan. Azt tudjuk, hogy ez a szokatlan megjelenés tette népszerűvé őket sok tenyésztő körében, akik esztétikai értékük miatt nevelték őket.
A rövidcsőrű galambok gyakran nehezen kelnek ki tojásaikból, mert kicsi csőrük és nagy szemeik vannak, amelyek párnaként működnek, amikor megpróbálják megpiszkálni a tojáshéjat. Mivel ennek a fajtának a halálozási aránya magas, a galambtenyésztők gyakran megpróbálják előbb kinyerni a fiókát a tojásokból, mielőtt az elpusztulna a a tojás belsejében.
2 megjegyzés | 1 / 1 oldal