Barabás Sándor

25 videó
Barabás Sándor későn kezdte művészi pályáját. Mondjuk így: a megszokottnál is későbben. Harmincnégy éves volt, amikor
elhatározta, hogy a sárospataki diákéveiben abbahagyott kóruséneklés után másfél évtizeddel egyedül áll ki közönsége elé.
Lorenz Kornélia értő irányításával rövid időn belül alkalmas lett arra, hogy a Magyar Rádióban népdal- és virágének felvételeket készítsenek vele. Mindez 1982-ben kezdődött. Az elmúlt majd két évtizedben a népdalok és virágénekek mellett egyre többször énekelt magyar nótákat is.
Nótaelőadói példaképe az immár klasszikusnak tekintendő Cselényi József lett. Nem utánozza őt, de megtanulta tőle azt, hogy a magyar nóta előadásában a dallam és a szöveg egyenértékű. És felismerte, hogy ma már nem lehet magyar nótát úgy énekelni, mint 20-30 évvel ezelőtt. Nem lehet, mert abban a zenei közegben amelyben ma élünk, más előadásmódot igényel a közönség, mint korábban.
Barabás Sándor a nóták sanzonszerűségét hangsúlyozza. Joggal. Hiszen azok a dalok, melyek ezen a lemezen elhangzanak, nem csak dallamukban, hanem szövegükben is a nótairodalom legértékesebb vonulatát képviselik. Amelyeknek a szövege is érdemes arra, hogy megjegyezzük, hogy a fülünkben maradjon. Mert intellektuális élményt is nyújtanak.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 
Pintér Lászlóné Erzsi
 

Isten veled kicsi falum



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Nóták magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2013. november 29. Nézettség: 711

   

Tetszik 1 Nagy Piroska kedveli
Nagy Piroska

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal