Magyar Rózsa

35 videó
Magyar, magyarnóta énekes.

Magyar Rózsa nagyszüleinek köszönhetően már gyermekkorában kapcsolatba került magyar tradicionális népdalokkal, csárdásokkal, operettslágerekkel. A nyári időszakokat főként vidéki rokonainál töltötte, ahol szinte mindennaposak voltak a családi, baráti összejövetelek, események. Ilyen alkalmakkor főként a szájhagyomány útján terjedő dalok, slágerek biztosították a társaság számára a jókedvet. Elmondása szerint olyan nagy hatást gyakoroltak rá ezek az vígasságok, hogy eldöntötte szeretne minél több ilyen dalt megtanulni, s majd egyszer felnőttként nagyszínpadokon előadni, szórakoztatni a közönséget.

Hogy a zene iránti elkötelezettségét mi sem bizonyítja jobban, általános iskolai tanulmányait zenetagozaton végezte el. Zongoratanulmányai mellett az iskola énekkórusában is szerepelt, melynek sikerei a több nemzetközi kórusversenyeken elért eredmények is díjazzák.

2009-ben valósult meg gyermekkori álma, amikor szólóénekesként első alkalommal lépett színpadra. Repertoárjában azok a dalok szerepeltek, melyeket kiskorától kezdve nagyon szeret és magáénak érez, így például János legyen; Hétre ma várom a nemzetinél; Túl a tiszán. „Nagy boldogság számomra, hogy a közönség milyen önfeledten és boldogan szórakozott dalaimra.”-emlékezett vissza az első, egyben sorsfordító fellépéséről Rózsa. Az első bemutatkozó fellépésén tapasztalt sikereknek köszönhetően rövid időn belül további sikeres színpadi szereplések következtek.

2010. április 7-én megjelent első, egyben bemutatkozó nagylemeze, melyre a sokak számára közismert és kedvelt dalok mellett vadonatúj szerzemények is felkerültek. Magyar Rózsa nem csak szívében és dalaiban őrzi és adja tovább a magyar népi hagyományokat, hanem színpadi megjelenésével is alátámasztja előadói üzenetét.

2011. június 19-től zenés, szórakoztató show-műsorral jeleskedett az Echo TV-n “SlágerFesztivál Magyar Rózsával” címmel, ahol hétről-hétre a könnyűzenei élet legnagyobb sztárjaival várta a kedves nézőket.

A közönség szeretetének és támogatásának köszönhetően 2012 októberében megjelent második nagylemeze “Tiszta szívvel” címmel.

2012. december 31.-én debütált Rózsa Kívánságpercek című, új zenés műsora a Muzsika TV-n, mellyel ezentúl minden kedden és csütörtökön találkozhatnak a kedves nézők.


Kevés szabadidejében szeret a természetben sétálni, lovagolni, borúsabb időkben terítőt hímezni. És amire talán a legbüszkébb az a saját maga által főzött gulyásleves, ami a családtagjai elmondása szerint „utánozhatatlan”.
Magyar Rózsa gőzerővel készül az idei Balaton-átúszásra
A népi hagyományokat őrző énekesnő idén első alkalommal valóra válthatja régen dédelgetett álmát.
- Kisiskolásként a nyári szünetekben mindig volt lehetőségem a Balatonnál tölteni néhány napot. Ekkor kezdődött a szerelem! Azóta különös vonzalmat érzek iránta. Bármilyen évszak lehet, ha időm engedi, már ülök is az autóba, s irány a Balaton.
Bicikli –és kenu-túra, Balaton-átúszás…van, amit már kipipált az énekesnő.
- Körülbelül 4-5 évvel ezelőtt egy kis füzetben feljegyeztem azokat a dolgokat, amiket mindenféleképpen meg szeretnék valósítani, ki szeretnék próbálni az életben. Természetesen azok is a Balatonhoz kapcsolódnak. A Balatoni bicikli-körutat barátnőmmel már megtettük. S csak ajánlani tudom Mindenkinek! Mi szeptember közepén voltunk, a szezon már véget ért, így a büfék terén kicsit korlátozottak voltak a lehetőségeink, viszont a nagy tömeget elkerültük. Utunk alatt csodálatos tájak sorozata, hihetetlen növény –és állatvilág tárult elénk. Fantasztikus volt! A listán szerepel még két dolog. A Balaton-átúszás, valamint a kenu-túra, mely alatt a part mentén településről településre körbeevezve élvezzük a magyar tenger minden varázsát. Az elsőt idén, a másodikat minél előbb szeretném teljesíteni.
Rózsa szinte mindennap sportol, köztük az úszásra is nagy hangsúlyt tesz.
- Mindig is a mozgás híve voltam, úgy gondolom, hogy szervezetünk helyes működéséhez elengedhetetlen dolog! Imádok lovagolni, mindemellett pedig rák jegyben születtem, így a vízi sportok is közel állnak szívemhez. Gyermekkorom óta rendszeresen úszok, a nyári időszakban pedig a Dunán szoktam evezni.
Az énekesnő idén növelte az úszóedzések számát és időtartamát.
- A kitűzött cél érdekében hetente több alkalommal csobbanok a vízben, mint ahogy eddig ezt megszoktam. Az 5200 méter nagy táv, de nem teljesíthetetlen. Viszont tény, hogy felelőtlenül nem szabad elindulni, mert a siker távol marad az embertől. Életem első átúszása lesz, több ismerősöm, aki már részt vett, azt állítja, olyan élmény, melyről nem lehet könnyen lemondani, vagyis évről-évre újra rajthoz állnak. A szervezők garantálják a jó hangulatot, már csak az időjárásnak kell kegyesnek lennie.

 
Csak azért szeretem a mesét......wmv Magyar Rózsa
Dallamokon át - Sihell Ferryvel! A műsor vendége: Magyar Rózsa
ÉN VAGYOK A MAGYAR RÓZSA
Én vagyok a magyar rózsa DVD PAL Small
Magyar Rózsa - A füredi Anna-bálon (2015)
Magyar Rózsa - Árva fiú (Házibuli Attilával - 2010)
Magyar Rózsa - Boldog vagyok véled
Magyar Rózsa - Boldog vagyok véled Kisangyalom (HQ)
Magyar Rózsa - Budai Nóták
Magyar Rózsa - Csak azért szeretem a mesét
Magyar Rózsa - Csak azért szeretem a mesét
Magyar Rózsa - Csak azért szeretem a mesét
Magyar Rózsa - Édesanyám
Magyar Rózsa-Édesanyám...
Magyar Rózsa - Én vagyok a Magyar Rózsa
Magyar Rózsa - Én vagyok a Magyar Rózsa (original).avi
Magyar Rózsa - Ha én rózsa volnék
Magyar Rózsa - Legyen a Horváth-kertben - Hétre ma várom a Nemzetinél - János legyen
Magyar Rózsa - Marosszentgyörgy (2014) - Most kezdődik a tánc
Magyar Rózsa - Millió rózsaszál
Magyar Rózsa - Mulatós egyveleg
Magyar Rózsa - Necsi, necsi
Magyar Rózsa - Necsi, necsi (2015)
Magyar Rózsa - Összetört a szívem
Magyar Rózsa - Összetört a szívem (Sztár Aréna - 2012. december 22.)
Magyar Rózsa - Szülőfalum
Magyar Rózsa - Szülőfalum (official HD video - 2012)
Magyar Rózsa: Azért vannak a jóbarátok.wmv
Magyar Rózsa: Ha én rózsa volnék (Káloz, 2012.09.29.)
Magyar Rózsa: Most kezdődik...(Mulatós egyveleg) Káloz,2012.09.29.
Magyar Rózsa Szülőfalum
Magyar Rózsa a nógrádi Őszi vigalmon
Magyar Rózsa és a gyerekek.mp4
Piros Rozsa -Magyar Leany
Vendégünk volt ... Magyar Rózsa
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Magyar Rózsa - Ha én rózsa volnék



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Nóták magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2011. június 20. Nézettség: 10,147

   


Videó megjegyzések

péntek, 2012. március 16. 04:27
Szepen enekel a kislany, de Koncz Zsuzsa eloadasat jobban szeretem. Azert egy tevedest jo lenne tisztazni, megpedig azt, hogy ez a dal, az Illes egyuttes dala, es bar az eredete egy nepdalbol ered, ez nem a nepdal! EZ EGY FELDOLGOZAS! Az Illes egyuttesrol, es errol a dalrol, a Wiki ir: "Az Illés, mint ahogy Angliában a Beatles, Magyarországon adta át a fiatalságnak a hitet, az őszinteséget, a változtatni akarást, a zenekar nemcsak a zenét jelentette, hanem egyfajta életfelfogást, ízlésvilágot, egy szabadabb magatartásváltoztatásra való törekvést. Egy új világnak a lehetőségét, ahol az emberek szabadabban mondhattak véleményt, önszerveződések jöhettek létre, megindulhatott a klubélet. Az Illés lázadó zenekar, az élvonalból az egyetlen talán abban a korban, akik nyíltan, vagy „virágnyelven”, de kritizálták a rendszert. Zenéjük, dalaik mondanivalója összekötött, nem szétszakított. Az olyan dalszövegek, mint a Ha én rózsa volnék szövege, (egy nemzet himnusza lett), vagy a „Nem akarok állni, ha futnak a percek, nem akarok állni, ha fordul a föld”, „El ne hidd azt, bárki mondja, hogy ez jó így, el ne hidd, hogy minden rendben, bárki szédít, el ne hidd, hogy megváltoztunk vezényszóra…”, „Hódító, rabló katonának én nem állok, testvérem gyilkosává én sohasem válok”, „Valakinek holnap meg kell váltani ezt a világot, valakinek holnap le kell tépni magáról a láncot”, „Európa csendes, újra csendes, elzúgtak forradalmai., Szégyen reá…” teljesen egyértelműen fejezték ki gondolataikat a korral kapcsolatban és lett többségük az ifjúság himnusza. "
péntek, 2012. március 16. 07:32
Atyaisten! Rossz a merités helye. Ezért kell hadakozni?, de egy valódi, nagy értékű-ill. sok!! müvész elhallgattatásával kapcsolatban ugy kuksol mindenki, mintha ólom szállt volna a fülébe- szemére, agyába.

Igaz, hogy Bródy szerezte EL a gyönyörű magyar népdalt- népdalkincsünkből. Saját zenei ötlettel talán nem lett volna észrevehető a mondanivaló- ami megérdemelte volna a saját zenei megfogalmazást--- és úgy tisztességes megoldásnak tarthatnánk. Ez ugyanis PLÁGIUM.Féltett nemzeti örökségünk meglopásával.
péntek, 2012. március 16. 09:48
ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ........
:-)
A MACSKA RÚGJA MEG!!!!
ÉN UDVARI BOLONDKÉNT IMIGYEN LÁTOM...
:-)
ha már parázslik a vita , én az Annáék és a szép szemű Gyöngyike mellett tenném le a voksomat ......
nincs ezzel a zenés-képes összeállítással semmi probléma :-)!!!!!
az énekes macska dekoratív, a hangja meg olyan amilyen ....
na és?!
-ha én pl. kotta részegen "eléneklem" ugyan ezt..
mert esetleg jó a kedvünk a kis-pajtijaimmal és felveszem videóra no és még venném a fáradságot hogy feltegyem ide, akkor már fikázás tárgyává válnék az önkéntes rendőrség előtt?????
ejj-ejj !!
nem biztos hogy minden zenés dologban a magas-fokú művészetet kell keresni ....
van mikor a puszta szándék többet ér sem mint a magas fokon képzett művészet.
tudjátok 1-2 ember negatív véleménye nem kell hogy reprezentatív közvélemény kutatásként tűnjön!! és mivel éppen nem egy diploma megszerzésére benyújtott műről van szó nem is kell feltétlen olyan szigorú górcső alá vetni ezt a vidit!!
nincs ezzel semmi gond, akinek nem tetszik ne nézze akinek meg tetszik nézze....
:-))
éljenek a nők!!
Anna néném és a többi macskának is puszim!
:-)
szombat, 2013. április 6. 20:47
Nagyon Igazad van Lucikám!
péntek, 2012. március 16. 10:39
Arany János



LETÉSZEM A LANTOT
Letészem a lantot. Nyugodjék.
Tőlem ne várjon senki dalt.
Nem az vagyok, ki voltam egykor,
Belőlem a jobb rész kihalt.
A tűz nem melegít, nem él:
Csak, mint reves fáé, világa.
Hová lettél, hová levél
Oh lelkem ifjusága!
Más ég hintette rám mosolyját,
Bársony palástban járt a föld,
Madár zengett minden bokorban,
Midőn ez ajak dalra költ.
Fűszeresebb az esti szél,
Hímzettebb volt a rét virága.
Hová lettél, hová levél
Oh lelkem ifjusága!

Nem így, magánosan, daloltam:
Versenyben égtek húrjaim;
Baráti szem, müvészi gonddal
Függött a lantos ujjain;
Láng gyult a láng gerjelminél
S eggyé fonódott minden ága.
Hová lettél, hová levél
Oh lelkem ifjusága!

Zengettük a jövő reményit,
Elsírtuk a mult panaszát;
Dicsőség fényével öveztük
Körűl a nemzetet, hazát:
Minden dalunk friss zöld levél
Gyanánt vegyült koszorujába.
Hová lettél, hová levél
Oh lelkem ifjusága!

Ah, látni véltük sirjainkon
A visszafénylő hírt-nevet:
Hazát és népet álmodánk, mely
Örökre él s megemleget.
Hittük: ha illet a babér,
Lesz aki osszon... Mind hiába!
Hová lettél, hová levél
Oh lelkem ifjusága!

Most... árva énekem, mi vagy te?
Elhunyt daloknak lelke tán,
Mely temetőbül, mint kisértet,
Jár még föl a halál után...?
Hímzett, virágos szemfedél...?
Szó, mely kiált a pusztaságba...?
Hová lettél, hová levél
Oh lelkem ifjusága!

Letészem a lantot. Nehéz az.
Kit érdekelne már a dal.
Ki örvend fonnyadó virágnak,
Miután a törzsök kihal:
Ha a fa élte megszakad,
Egy percig éli túl virága.
Oda vagy, érzem, oda vagy
Oh lelkem ifjusága!

(1850. márc. 19.)



Esztelen harcot nem érdemes vivni. Közönségdijas e leányzó-és Ti vagytok a NAGYÉRDEMŰ. Értsétek az Arany verset, ahogy akarjátok. Tőlem kornyikálhat ez a kis feldiszitett magyar- Barbi, végülis, aki ért hozzá, magában helyre teszi.Ennyire egyszerű.
péntek, 2012. március 16. 16:40
pedig megmèrmöztem volna kiskegyeddel :)
hidd el simán kètválra fektettelek volna :))
puszim ;-) !
péntek, 2012. március 16. 16:57
Edith néni őrző. kötelessége harcolni:

SZÓKRATÉSZ: Röviden szólva: az állam gondozóinak arra kell vigyázniok, hogy óvatlanul káros elferdülések ne támadjanak, és mindenekfelett azon őrködjenek, hogy a testi és zenei nevelés terén ne történjenek a megállapított rendet felborító újítások, hanem a hagyományt lehetőleg híven megőrizzék, attól félve, hogy valaki ezt mondja: "....az olyan dalt dicsérik legjobban a népek, mely a legújabbként jár körben dalnokok ajkán" - még könnyen azt hihetik, a költő ezen nem annyira új éneket ért, mint inkább új dalformát, s ezt még dicséri is. Márpedig az ilyesmit nem szabad helyeselnünk, sőt feltételeznünk sem. Óvakodnunk kell ugyanis a zenei formák újító megváltoztatásától; ezzel mindent kockára teszünk, mert ha valaki a zenei formákat módosítja, ez kihat az állam legfőbb törvényeire - ezt tanítja Damón, s ezt vallom én is.

ADEIMANTOSZ: Magam is így gondolkozom.

IV. SZÓKRATÉSZ: Eszerint az őröknek valahol a zenei nevelés terén kell megépíteniök az őrhelyüket.

ADEIMANTOSZ: Legalábbis a törvényszegés épp itt lopózik be a legalattomosabban.

SZÓKRATÉSZ: Igen, mintegy játék leple alatt, mintha mit sem ártana.

ADEIMANTOSZ: Nem is csinál más bajt, csak apránként befészkelődik, s lassacskán beszivárog az emberek erkölcseibe és foglalatosságaiba; innen - megnőve - átterjed a polgárok egymás közti jogügyleteire, majd pedig tovább nyomul előre a törvény és az alkotmány ellen, s hidd el, Szókratész, úgy elkanászodik, hogy végül fölforgat minden egyéni és közügyet.

SZÓKRATÉSZ: No lám, valóban így van?

ADEIMANTOSZ: Azt hiszem, így.


Úgy kezdem érteni, lassacskán a bibit. mármint, ha létezik életfa, ahol a gyökér a szakrális része az életnek, akkor vannak törvények, úgy mint a ne lopj, ne ölj. amikről tudjuk, hogy törvények. és ezeket mindenki betartja, tartaná, mivel törvény. és beidegződik a fejünkbe, emberek fejébe. és mi betartjuk.
Ezekszerint, ha megengedjük, hogy a nagyon régi népdalunkat másként énekeljék, akkr is ha szépen szól, szakrálisan vétkezünk, anélkül hogy tudjuk, mert megengedünk egy elferdítést. és, ha ezt a ferdítést megszokjuk, akkor máshol is lehet ferdíteni, mert az agy nem ismer külömbséget a népdal és a ne lopj között..? valahogy így?
péntek, 2012. március 16. 17:56
Lóri, Köszönöm! Gyönyörű a gondolatsor és minden betüje igaz.A baj csak az, hogy -úgy általában a gyökerek messze kerültek korunk emberétől....és bele sem gondol, hogy egy egyszerű kis dalocska kapcsán netán etikai, emberi normákat hagy figyelmen kivül, amik fokozottan vonatkoznak felelősségünkre abban, hogy az utánunk jövő nemzedékeknek magyarságunk sallangmentes nemzeti örökségéből mit és hogyan közvetitünk.- nem beszélve mellveregetve hangoztatott nemzeti mivoltunkról....

(Módosítva: vasárnap, 2013. április 7. 08:46)
péntek, 2012. március 16. 19:58
Szókratésszel végül méregpoharat itattak, ezt csináljátok Edith nénivel is!
vasárnap, 2013. április 7. 08:31
Nem , Zsolt- nem engem itatnak méregpohárral. Lelkes egységgel és "korszerüségükben" a magyar kulturát feszitik keresztre-és temetik, temetik: NAGY GARRAL

(Módosítva: vasárnap, 2013. április 7. 08:31)
kedd, 2014. február 18. 05:50
Bele-bele hallgatok a rádiónkba...
Sok, gyönyörű anyagunk van...Anny, hogy két hétig mehet a rádió egyfolytában anélkül, hogy egy szám megismétlődne.

Mostmár csak idő kellene ahhoz, hogy az igazi kincseket ki lehessen választani. Félek attól, hogy drasztikusan lecsökkenne a hallgatók száma... .:(
39 megjegyzés | 1 / 4 oldal « 1 2 3 4 »