Lindy Hop

4 videó
A Lindy Hop egy amerikai tánc alakult ki Harlem , New York City -ben a 1920-as és 1930-as években, és eredetileg alakult ki a jazz zene abban az időben. Lindy volt a fúzió a sok tánc azt megelőző vagy népszerűek voltak a fejlesztés ideje alatt, de főleg a jazz , csap , szakadár és Charleston . Ez gyakran le, mint egy jazz-tánc , és tagja a swing tánc család.
Vannak virágzó közösségek az egész világon, és Lindy Hop is ma megtalálható szinte minden nagyobb nyugatias városban.

Lindy Hop ma táncolt, mint a társadalmi tánc , mint a versenyképes tánc , mint a teljesítmény tánc és osztályok, műhelyek, és a táborok. Minden, partnerek táncolni egyedül vagy együtt, és az improvizáció központi része a társadalmi tánc és sok a teljesítmény és a verseny darab.

A fejlesztési, a Lindy Hop együttes elemeit egyaránt társ és egyéni tánc segítségével a mozgás és improvizáció fekete táncok mellett a formális nyolc száma szerkezete európai partner táncok . Ezt legvilágosabban szemlélteti a Lindy alapvető lépés a swingout . Ebben a lépésben a nyitott pozíció , minden táncos általában kapcsolódik kéz a kézben; annak zárt helyzetben , a férfiak és a nők kapcsolódnak, mintha egy ölelés.

Újjáéledt a 1980-as években az amerikai, a svéd és a brit táncosok, a Lindy Hop most képviseli táncosok és lazán kapcsolt alulról szervezet Észak-Amerikában, Dél-Amerikában, Európában, Ázsiában és Óceániában.

Lindy Hop néha nevezik a street dance , ami az evolúció kívüli központi irányítást néhány szervező iroda. Kortárs Lindy Hop továbbra is fejlődik táncforma nincs központi vezérlés.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Lindyfest 2014 - Invitational Strictly Lindy Hop Finals



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Tánc magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2014. május 17. Nézettség: 288

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal