Lindy Hop

4 videó
A Lindy Hop egy amerikai tánc alakult ki Harlem , New York City -ben a 1920-as és 1930-as években, és eredetileg alakult ki a jazz zene abban az időben. Lindy volt a fúzió a sok tánc azt megelőző vagy népszerűek voltak a fejlesztés ideje alatt, de főleg a jazz , csap , szakadár és Charleston . Ez gyakran le, mint egy jazz-tánc , és tagja a swing tánc család.
Vannak virágzó közösségek az egész világon, és Lindy Hop is ma megtalálható szinte minden nagyobb nyugatias városban.

Lindy Hop ma táncolt, mint a társadalmi tánc , mint a versenyképes tánc , mint a teljesítmény tánc és osztályok, műhelyek, és a táborok. Minden, partnerek táncolni egyedül vagy együtt, és az improvizáció központi része a társadalmi tánc és sok a teljesítmény és a verseny darab.

A fejlesztési, a Lindy Hop együttes elemeit egyaránt társ és egyéni tánc segítségével a mozgás és improvizáció fekete táncok mellett a formális nyolc száma szerkezete európai partner táncok . Ezt legvilágosabban szemlélteti a Lindy alapvető lépés a swingout . Ebben a lépésben a nyitott pozíció , minden táncos általában kapcsolódik kéz a kézben; annak zárt helyzetben , a férfiak és a nők kapcsolódnak, mintha egy ölelés.

Újjáéledt a 1980-as években az amerikai, a svéd és a brit táncosok, a Lindy Hop most képviseli táncosok és lazán kapcsolt alulról szervezet Észak-Amerikában, Dél-Amerikában, Európában, Ázsiában és Óceániában.

Lindy Hop néha nevezik a street dance , ami az evolúció kívüli központi irányítást néhány szervező iroda. Kortárs Lindy Hop továbbra is fejlődik táncforma nincs központi vezérlés.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Invitational Strictly Lindy Hop Finals daily



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez dailymotion.com videó.
Segítség a dailymotion.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Tánc magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2014. május 17. Nézettség: 434

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal