Rumba tánc

24 videó - 1964
A rumba szó jelentése: ünnep, tánc, felkiáltás

Maga a rumba több kubai páros tánc összefoglaló neve. Zenéjét az afrokubai ritmusok jellemzik. Ennek a zenének két ága fejlődött ki:

habanera
modern rumba

E két zene természetesen szoros kapcsolatban áll egymással. A 19. század leírásaiban szenvedélyes, csábító táncként említik, a nő arra törekszik, hogy a férfit kihívó csípőmozgásával elcsábítsa. A zenét vagy lassan játszották, mint később az Európában népszerű rumba-bolerót, vagy gyorsabb tempóban, mint a rumba-guarachat-t és a „Kubai Rumbát”.

1930-ban hódította meg Európát. A "The Peanut Vendor" volt az első rumbasláger, amely a világot meghódította. Az első rumba koreográfiát az angolok dolgozták ki, melyet a franciák és a németek átvettek. 1964-től versenyeken is táncolják.
Zenéje mérsékeltebb vagy gyorsabb, de általában az utóbbi jellemző. (Nem tévesztendő össze a latin boleróval, amely valóban lassú, szomorú zene.) A klasszikus tánczenén kívül néhány popzenére is lehet rumba lépéseket táncolni. Zenei üteme 8/8-as, amely a következő ritmusképlet szerint oszlik meg: 3+3+2.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Dance Legends 2014 - Slavik Kryklyvyy & Karina Smirnoff - Rumba



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Tánc magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2015. november 4. Nézettség: 422

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal