Bem néptáncegyüttes

21 videó
A Bem Néptáncegyüttes 1975-ben alakult a korábbi lengyel-magyar táncegyüttes kettéválásakor. Fenntartónk az Észak-Budai ÁFÉSZ volt, próbáinkat az akkori újpesti Úttörőházban tartottuk, az István téren. A munkát tagtoborzással és a repertoár kialakításával kezdtük, s fokozatosan egyre több fellépésre kaptunk felkérést, és bekerültünk a hazai és külföldi fesztivál-életbe is.
1987-ben mindenfajta rendszeres támogatásunk megszűnt. A szép eredményeket és a jó kollektívát nem akartuk veszni hagyni, ezért 1990-ben az elsők között alakultunk egyesületté. Azóta tagdíjakból, a fellépések tiszteletdíjából, pályázatokon nyert támogatásokból tartjuk fenn magunkat. Az utóbbi években nagy segítséget jelentett az egyesületnek a számunkra a személyi jövedelemadó egy százalékából felajánlott összeg is. Fennállásunk óta nagyon sokszor kényszerültünk új és új próbahelyet keresni és költözködni, így jó néhány kerületet "végigtáncoltunk" (Újpest - Angyalföld - Rózsadomb - Zugló - Angyalföld - Újpest).

Az egyesület célja, hogy öntevékeny formában folytassa tevékenységét, ápolja, terjessze, művészi szinten bemutassa a néptánc és a népművészeti hagyományokat. Azt reméljük, hogy e tevékenységünkkel jelentős szerepet vállalunk a „szellemi környezetszennyezés” elleni megelőző munkából.

1989-ben kezdtük el szervezni az együttes gyermekcsoportját. Ennek eredményeképpen - az együttes történetében először - 2002 szeptemberében az addigra teljesen összeszokott, ütőképes ifjúsági csoport teljes létszámmal beleolvadt a felnőtt együttesbe.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

BEM Néptáncegyüttes 2014. Karácsony - Felnőttek



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Tánc magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2016. január 15. Nézettség: 367

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal