A zsidó Süss - Jud Süß (Jew Süss)

8 videó - 1940
rendező: Veit Harlan
szereplők: Ferdinand Marian, Heinrich George, Kristina Söderbaum, Werner Krauss, Eugen Klöpfer

A XVIII. század harmincas éveiben Károly Sándor Württenberg hercege, hogy fényűző életmódját folytatni tudja, kölcsönökért a zsidó bankárhoz, Joseph Süss Oppenheimerhez fordul, aki egyre nagyobb befolyásra tesz szert az udvarban. Praktikákkal, zsarolással, ügyeskedéssel eléri, hogy az akaratgyenge herceg teljesen az ő bábjává váljék, így teljhatalomra tesz szert Württenbergben. Károly Sándor szembekerül saját - a zsidó bankár ténykedését hevesen ellenző - nemesi tanácsával, s Württenberg a polgárháború szélére sodródik. A herceg azonban szívrohamot kap, meghal és ezzel Oppenheimer hatalmának is befellegzik. Jud Süsst bíróság elé állítják és kivégzik.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Jud Süss 4 magyar felirattal rendező : Veit Harlan - Jud SüßA videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Movies (Filmek) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2010. október 31. Nézettség: 12,294

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2011. február 20. 16:05
A film egyetlen dologban változtatta meg a véleményem. Éspedig: hogy a zsidók közt is akad aki a vallása miatt zsidó, nem pedig a megszerzett(sarcolt!) pénz miatt az. A nyakát pedig nem húzhatja ki a többi közül, így be kell állnia a sorba.
Ez egy 1940ben készült propaganda film amit betiltottak, ennek ellenére még lehet igaz!!! Sőt, a betiltása miatt van valóságtartalma igazán! A zsidók előbb-utóbb önnön csapdájukba esnek csak az idő a megmondhatója!
szerda, 2013. január 23. 09:14
Sajnálatos és (a maga számára) végzetes az a reakció, ahogy a megvádolt Elnök viselkedett.
Ez a baj, hogy nincs megfelelő válasz egy ilyen körmönfont aljasságra. Méltó haragunkban elragadtatjuk magunkat, és pontosan úgy reagálunk, ahogy azt a provokáló szeretné, és ezzel máris megalapozzuk az antiszemitizmus vádját.
Azért egy igazi zsidó véleményét is meghallgatnám erről a filmről...
2 megjegyzés | 1 / 1 oldal