Baran - Allah nevében (Baran)

1 videó - 2001
színes, magyarul beszélő, iráni romantikus dráma, 92 perc
A Baran afgán menekültek történetét meséli el egy iráni tinédzser, Lateef szemszögéből. Ez a lírai mese, mely időszerűbb, mint azt a rendezője valaha is álmodni merte volna, a határokon átözönlő, munkára és napi betevőre éhes afgán menekültek iráni fogadtatását, emberségét veszi nagyító alá. S mindez egy tiszta szerelem hátterében jelenik meg.

A legjobb szerelmes filmek gyakran azok, amelyekben a szerelmesek nem lehetnek egymáséi. A Baranban is majdnem ez történik. A fiatal pár alig vált szót egymással, és csak futólag találkoznak. Lateef talán azt szereti Baranban, amit a lány képvisel a számára: a szegénységét, a gyámolításra szoruló lényét és a család iránti odaadó szeretetét. A lány önfeláldozásától meghatott Lateef is lassacskán rálel a saját áldozathozatalára, s feláldozza Baranért a szabad idejét, a munkáját, a pénzét - melyet fösvény munkaadója, Memar félretett neki - és végül egész identitását.

Ha az iráni mozi - a valóságból merítkező, néha amatőr színészekre támaszkodó realisztikus történeteivel - gyakran emlékeztet a háború utáni olasz neorealizmusra, úgy Majidit Irán Vittorio de Sicájának is nevezhetnénk.
szereplő(k):
Zahra Bahrami (Baran)
Hossein Abedini (Lateef)
Mohammad Amir Naji (Memar)
Abbas Rahimi (Soltan)
Gholam Ali Bakhshi (Najaf)

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Baran - Allah nevében (2001) HUNsub



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videa.hu videó.
Segítség a videa.hu típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Movies (Filmek) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2020. szeptember 26. Nézettség: 132

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal