Ha eljő a Pillangók ideje (In the Time of the Butterflies)

1 videó - 2001
színes, magyarul beszélő, amerikai dráma, 95 perc

A film igaz történeten alapul, forgatókönyve Julia Alvarez 1994-ben kiadott In the Time of the Butterflies című regényéből készült, mely a Mirabal nővérek tragikus sorsát meséli el.
Patria, Minerva, Maria Teresa és Dedé a Dominikai Köztársaság Cibao régiójában, Ojo de Agua városában születtek Enrique Mirabal és Maria Mercedes Reyes gyermekeiként. A nővérek, akiket Pillangók néven is ismertek, a politikai aktivisták és a Trujillo diktatúrájával szembeni ellenállás szimbólumai voltak. Férjeikkel együtt többször is bebörtönözték őket a demokráciáért és az igazságosságért folytatott forradalmi tevékenységük miatt. 1960. november 25-én Trujillo titkosrendőrsége balesetnek álcázva, megölt három Mirabal nővért, Minerva-t, Patria-t és Maria Teresa-t. A három nő éppen Puerto Plata-ba utazott, hogy meglátogassák a börtönben lévő férjeiket. Holttestüket összetörve és megfojtva találták meg egy szakadékban. A nővérek meggyilkolásának híre megrázta és felháborította az egész országot. A Mirabal nővérek elleni brutális merénylet egyike volt azoknak az eseményeknek, amelyek felerősítették a Trujillo ellenes mozgalmat. Trujillo 1961. május 30-án merényletben meghalt, és a rezsim hamarosan megbukott.Salma Hayek a filmben nyújtott alakításáért 2002-ben megkapta a legjobb színésznőnek járó ALMA-díjat.


szereplő(k):
Salma Hayek (Minerva)
Lumi Cavazos (Patria)
Pilar Padilla (Dede)
Edward James Olmos (Trujillo)
Mía Maestro (Mate)
Demián Bichir (Manolo)
Marc Anthony (Lio)

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 
Ujváriné Judit -
 

HA ELJŐ A PILLANGÓK IDEJE (2001).mp4A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videa.hu videó.
Segítség a videa.hu típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Movies (Filmek) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2022. augusztus 9. Nézettség: 21

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal