Cirque du Soleil

6 videó - 2011
A Cirque du Soleil
(francia, jelentése: A Nap Cirkusza)
egy montreali székhelyű cirkusz, melyet az tesz egyedülállóvá, hogy nem folyamodik állatszámokhoz, viszont nagyban támaszkodik mozgásművészek és akrobaták munkájára.
Az 1984-ben Guy Laliberté és Daniel Gauthier által alapított, több mint 3000 alkalmazottat foglalkoztató társulat eddig 6 (sátorban tartott) világkörüli turnét, valamint öt állandó, különféle témájú, színházi előadást nyújtott.
A turné során a következő előadásokat láthatta a közönség: Saltimbanco, Alegria, Quidam, Dralion, Varekai és legutóbb Corteo. Az állandó előadások: Mystère (Las Vegas), Ô (Las Vegas), La Nouba (Orlando), Zumanity (Las Vegas), Kâ (Las Vegas),The Boys (Las Vegas).
A Cirque du Soleil (kivételesen ugyanezen név alatt publikált) zenéi semmiben sem hasonlítanak a hagyományos cirkuszban megszokott dallamvilághoz. A világzene, a tangó, az experimentális zene, a new age, a new wave, vagy a pop rock között mozogva, a René Dupéré és Benoît Jutras komponálta zenék legalább annyira elbűvölők, andalítók, mint dinamikusak. A Cirque du Soleil minden előadását egyfajta jellemző zenei „stílus” kíséri: a Draliont különféle dobok uralják, az Alegriában a harmonikáé és a hegedűé a főszerep, a Zumanity alaphangzását a szaxofon és a zongora határozza meg (stb.), attól függően, hogy az előadás milyen hangulatot követel.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Alegría - CIRQUE DU SOLEIL



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Shows (Előadások) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2011. június 24. Nézettség: 1,443

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

péntek, 2011. június 24. 23:06
Cirque du Soleil- Alegria
Geszti Péter Magyarország című száma eredetiben.
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal