Tűzkerék

5 videó - 1978
A Tűzkerék Revival Band 1990-ben alakult. Radics Béla és Jimi Hendrix számait játszotta. A tagság az egykori Stáció együttesből állt össze. Egyre több saját számot vettek fel a repertoárba, ezért, valamit a tagcserék miatt nevüket először Tűzkerék R.B.-re, majd Tűzkerék xT-re változtatták. A változások a zenei koncepciót nem érintették: blues alapú progresszív rock. Fesztiválokon és ezek gyűjteményes lemezein is állandó szereplők. (Pl. Paksi Blues Fesztivál, Diáksziget, Fesztergom, KLIKK). Sorlemezeikhez eddig több mint tíz országos turné kapcsolódott. Hiteles előadásmódjuk a 60-as 70-es évek feelingjét idézi, egyfajta kultikus-karizmatikus "életmódzenekarrá" emelve a csapatot.

A Tűzkerék xT 2002 nyarától trió formában működik. Miközben a csapat egyfajta zenei tisztuláson ment keresztül, a koncertezés mellett számos kisebb-nagyobb kitérőt tettek a fiúk "rock földön és vidékén".
Elsősorban a zenekarvezető, basszusgitáros Tóth Tamás tevékenykedett fáradhatatlanul. Először oroszlánrészt vállalat a Csodálatos utazás című könyv megírásában, amely tulajdonképpen Radics Béla életének és munkásságának monografikus igényű feldolgozása. Ugyan akkor a kötet a hatvanas, hetvenes évek egyfajta szociografikus feldolgozását is elénk tárja különleges, mondhatni rock-zenei aspektusból.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Tűzkerék - Mókus/A bika jegyében (Radics-Póka-Döme) 1978A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Film magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2011. december 22. Nézettség: 756

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal