Honfoglalás Rockopera

14 videó - 2011
Szereplők: Makrai Pál, Sípos Imre, Vadkerti Imre, Serbán Attila, Pintér Tíbor, Janza Kata, Fehér Nóra, Hujber Ferenc, Buch Tíbor, Sárközi Anita, Kalapács József, Papadimitriu Athina, Gesztesi Károly és sokan mások, valamint a Kormorán zenészei.

1988-ban készítette első rockoperáját Koltay Gergely és a Kormorán. A költő visszatér Páskándy Géza librettója alapján készült. Ezt követte a Zúgjatok harangok, az Elektra mindörökké, a Megfeszített 2000-ben, és a Csíksomlyón bemutatott A Napba öltözött leány. Most különleges bemutatóra készül a Kormorán, hiszen a Honfoglalás c. nagysikerű film - melynek eredeti zenéje a Magneoton kiadásában annak idején platina lemez lett -, betétdalait felhasználva készült új rockopera.
Parádés szereposztásban hallható újra a történet, mely a hazatalálásról, a hazakeresésről szól. Árpád vezér szerepét a televízióból ismert felvidéki énekes, Vadkerti Imre, szerelmét, a besenyő lányt pedig a vajdasági Fehér Nóra alakítja. A rockopera nem követi a nagysikerű Koltay Gábor film történetét. Új izgalmak és új dallamok teszik teljessé az élményt, mely a végső hazatalálás története.
Pintér Tíbor rendező - aki a Táltos szerepét játssza - irányítja a szálakat, de kemény ellenfélre talál egy Sámánasszony személyében. Megjelenik a hét vezér, megköttetik a vérszerződés, és a második felvonás végén felcsendül a legendás Kell még egy szó.
Az előadás hatvan lovassal, statisztákkal, táncosokkal egyedi élmény mindenki számára, melyet az MTV segítségével a televízió nézők is láthatnak

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Honfogalás rockopera 1. rész



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Film magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2012. február 23. Nézettség: 924

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

csütörtök, 2012. február 23. 15:55
Mostanában volt a tv-ben, én is néztem és szuper! :-)
csütörtök, 2012. február 23. 18:44
Nekem az tetszett még nagyon mikor sorra lövik ki a nyilakat menet közben! Húúúú... szívem szerint megtanulnám!!!!
4 megjegyzés | 1 / 1 oldal