Jókai Mór - Fekete gyémántok

1 videó - 1976
A magyar film 1976-os változatában

rendező: Várkonyi Zoltán
szereplők: Huszti Péter (Berend Iván), Sunyovszky Szilvia (Evila), Koncz Gábor (Szaffrán Péter), Haumann Péter (Kaulmann Félix), Szabó Sándor (Sámuel apát), Páger Antal (Thibald herceg), Bánsági Ildikó (Angéla), Bujtor István (Salista őrnagy), Tolnay Klári (Teudelinda grófnő), Andai Györgyi (Emerencia), Tordy Géza (Gustaf Roné)

Berend Iván vidéki nemes, jelentős vagyon tulajdonosa. Ha kell, úgy párbajozik és kártyázik, mint dzsentritársai, ha kell táncol, bókol, mint a legtöbb gavallér. De távol áll tőle e nagyvilági élet. Inkább természettudományos előadást tart, s nem sajnálja egy gyémánt elégetésével bizonyítani állításait. A bondavári bányát vezeti és egy tűzoltóanyagon kísérletezik. A bányában dolgozik Evila, a szép csilléslány és indulatos vőlegénye, Szaffrán Péter. Őket fogadja fel Kaulmann Félix bécsi bankár, hogy a szénmedencével kapcsolatos - Berend Ivánt tönkretevő - nagyszabású tervének segítői legyenek.

A magyar film 1938-os változatában

Jókai örökbecsű romantikus regényéből a némafilm korszakban is készült film. Úgyhogy a harmincas években a közönség már várta, hogy megszólaljon a sohasem unalmas Berend Iván-Evila szerelmi románc. A film külön érdekessége, hogy szerepel benne Várkonyi Zoltán, aki a hetvenes években újra leforgatja a bányatulajdonos és a bányászlány szerelmi históriáját színesben.

Rendező -
Vajda László
Szereplők -
Jávor Pál, Szeleczky Zita, Törzs Jenő, Csortos Gyula

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Fekete gyémántok - 1938 - teljes



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Film magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2012. május 12. Nézettség: 3,359

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal