A hullám (Die Welle)

2 videó - 2008
színes, szinkronos, német filmdráma, 101 perc

szereplő(k): Jürgen Vogel (Rainer Wenger) Frederick Lau (Tim) Max Riemelt (Marco) Jennifer Ulrich (Karo) Christiane Paul (Anke Wenger)

Történet: Egy átlagos gimnázium, egy átlagos osztály, itt a közelben, napjainkban. Egy projekthét keretében az osztálynak az autokrácia témáját kell feldolgoznia. Tanáruk, Rainer Wenger (Jürgen Vogel) úgy dönt, hogy valami teljességgel szokatlan, az átlagostól eltérő dolgot csinál a projektből. Tanári megbízatását önhatalmúlag átalakítja, és különös kísérletbe kezd az osztállyal: azt akarja, hogy saját bőrükön tapasztalják meg az autokráciát - csak néhány napig. De ez a hét nagyon hosszú lesz mindazoknak, akik részt vesznek a kísérletben. És mindenki részt vesz. A diákok szokatlanul motiváltak. Azonban ami első pillantásra új kezdetnek, újfajta szolidaritásnak és egyenlőségnek tűnik, szédületes gyorsasággal riasztó jelenségeket hoz felszínre. Wenger manipulációja lendületet kap, és őt magát is elsodorja. A csoport nyomást gyakorol a kívülállókra, egyes csoporttagok erőszakossá válnak, és van, akinek teljesen átalakul a személyisége. A kritikus hangokat elfojtják, az önként vállalt konformizmus diadalmaskodik. A Hullám - így nevezi magát a mozgalom - tagjai szeretnék átvenni az uralmat az iskola, sőt az egész város felett. Egyszóval: Wenger kísérlete "kiválóan" sikerül. És a tanár túlságosan későn parancsol megállj!-t. Megvalósul a fordított pedagógiai rémálom: mindenki engedelmeskedik!

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

A hullám (teljes film)A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videa.hu videó.
Segítség a videa.hu típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Film magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2012. május 13. Nézettség: 3,178

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal
SELECT *, (MATCH(name) AGAINST ('A hullám (teljes film)')) score FROM videos WHERE video_id != 179703 and active ORDER BY IF(category_id = 28, 1, 0) DESC, MATCH(name) AGAINST ('A hullám (teljes film)') DESC, ABS(CAST(hits - 3178 AS SIGNED)) ASC LIMIT 4
BIGINT UNSIGNED value is out of range in '(`magyarvagyok`.`videos`.`hits` - 3178)'