Kanyini - Negyvenezer éves kultúra (Kanyini)

2 videó - 2006
ausztrál ismeretterjesztő film, 53 perc
Kanyini a feltétel nélküli szeretet és felelősség tudománya, az ausztráliai őslakosok életének ez adja alapját. A világ legrégebben, mintegy negyvenezer éve létező kultúrája az utóbbi évszázadban a megsemmisülés határára jutott. Az őslakosok életformájának tragikus összeomlásáról, tervszerű elpusztításáról mesél Bob Randall, aki az Uluru-hegy, földünk legnagyobb monolitja szomszédságában él. A köztiszteletben álló őslakos vezető személyes történetén keresztül világítja meg, hogyan jutott népe a mostani nyomor és reménytelenség állapotába. Az archív felvételekkel illusztrált visszaemlékezések nyomán a fehérek kultúrájára, saját kultúránkra is új szempontból tekinthetünk.
producer: Melanie Hogan
vágó: Melanie Hogan

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Kanyini - Negyvenezer éves kultúra



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez vimeo.com videó.
Segítség a vimeo.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Film magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2012. augusztus 1. Nézettség: 2,347

   


Videó megjegyzések

hétfő, 2013. április 29. 12:19
Mindnyájunknak elsősorban ebből kéne tanulnunk!!! A mi világunkat is épp úgy ásták alá, ahogyan az ausztrál őslakosókét, ebben a filmben! Ugyanúgy vették el mindenünk, ahogy nekik. Csupán annyi a külömbség, hogy mi sokkal távolabb vagyunk időben ettől, és tévutakat hiszünk azon utak sokaságának, amit járnunk kell!!!

De nem!!!

A mi jövönk is csak abban rejlik, ha visszatérünk ahhoz, ami a mienk!!!

Tudom már sokan nem értik amiről beszélek, és sokan nem képesek eme film riportalanyának mondataiba a magyar valóságot hallani, de énm ha falrahányt borsó is, mondom.
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal