John Travolta

3 videó
John Joseph Travolta (Englewood, New Jersey, 1954. február 18. –) amerikai színész, producer, rendező.
Travolta hatéves korától már táncórákat vett Gene Kelly testvérétől, Fred Kellytõl, tizenhat évesen otthagyta az iskolát, hogy ideje nagy részét a színészetre fordítsa. Filmszínészi karrierje egy véletlennek köszönhetően indult be. Allan Carr producer már régebb óta sikertelenül kereste a tökéletes férfi főszereplőt tervezett Grease filmje számára, míg egy napon szállodai szobájának a tévéjében meg nem látta az akkor még szinte ismeretlen John Travoltát egy tévésorozatban (Welcome Back, Kotter). Azonnal felhívta a szobából a film másik producerét, Robert Stigwoodot, hogy kapcsoljon az adott csatornára. A személyes találkozó során Travolta olyan mély benyomást gyakorolt rájuk, hogy három filmre szóló szerződést kötöttek vele, melynek első darabja az 1977-es Szombat esti láz volt. Az egy egész generáció életérzését megragadó film hisztérikus sikert aratott, John Travolta egyik napról a másikra az ismeretlenségből Oscar-díj jelölt szupersztárrá vált. Második filmje, a Grease 1978 nyarán került bemutatásra. A rock and roll korszak húsz évvel korábbi aranykorának tisztelgő film minden idők legsikeresebb filmmusicalje lett. Noha a diszkó-korszak 1980 utáni hanyatlásával a Szombat esti láz életérzése gyorsan divatjamúlttá vált, a Grease népszerűsége évtizedek alatt sem csökkent.Ma a legjobban kereső filmsztárok egyike, úgy húszmillió dollár körül kap filmenként. 1997-ben az angol Empire magazin minden idők 100 legnagyobb sztárja közé választotta. 2008-ban ismét jelölték Golden Globe-ra, mint a legjobb vígjáték vagy musical kategóriában a Hajlakk című filmben.

2012-ben pályája során először karácsonyi albumot ad ki régi barátja és művészeti kollégája, Olivia Newton-John társaságában. A This Christmas album november közepén jelent meg. Kettejük közreműködésével az album I Think You Might Like It című John Farrar dalából videoklip is készült.Testvérei, Joey, Ellen, Ann és Sam szintén a show-bizniszben dolgoznak. Feleségétől, Kelly Preston színésznőtől 1992-ben született első gyermeke, Jett, 2000-ben pedig Ella Bleu.

Szenvedélyes pilóta, saját gépei vannak, szeretne a kozmoszba is repülni.
16 éves gyermekük, Jett 2009. január 2-án egy bahamai üdülésen halt meg.[1] Hiányának betöltése miatt ismét gyermeket vállaltak feleségével, 2010-ben született meg Benjamin.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Be Cool - Csak lazán!, be cool, christina millian, john travolta



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videa.hu videó.
Segítség a videa.hu típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Film magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2013. január 15. Nézettség: 1,907

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal