Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Mengele - Az igazság nyomában (Nichts als die Wahrheit)



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez gloria.tv videó.
Segítség a gloria.tv típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Film magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2013. február 21. Nézettség: 1,346

   


Videó megjegyzések

csütörtök, 2013. február 21. 17:15
Szerintem nagyon korrekt film, kiegészíti mindazt, amit eddig tudni lehetett róla és a tetteiről. Mengelére megtalálták a tökéletes színészt, karaktere borzongást keltő, félelmetes, kegyetlen, de ugyanakkor helyenként szimpátiát is kelt.
csütörtök, 2013. február 21. 22:29
Erősen ügyes film, akár Hollywoodban is készülhetett volna!
péntek, 2013. február 22. 01:35
˝ És megfogják látni, hogy jót cselekedtem. Mit látnak? Nem látnak legalábbis egy kicsikét önmagukból én bennem? ˝ Nekem speciel, a film nézése közben az émelygés tört rám többször is, amit utána a teljes elkeseredés váltott fel, ami majdnem sírásba ment át.

El vagyok keseredve. El vagyok, hogy a mai napig is mennyi sok szörnyűség és brutális tett történik a világban, amit ember ember ellen követ el, és még mennyit fog.

Az emberiség története az elmezavar történelme. Teli pszichopata gyilkosokkal, akik oly sokszor nagy hadvezérek, császárok, nagy királyok és az uralkodói elit jelmezében tetszelegtek az emberiség előtt. Holott nem mások, mint kizsákmányoló, hataloméhes, uralkodói mániával felvértezett pusztítók. Rendet és harmóniát teremteni nem tudtak, csak saját hatalmaskodásuk érvényesítése, s annak halállal teli akarata ami számított mindig is nekik, az emberek és életeik nem.
péntek, 2013. február 22. 09:26
A film eredeti címe: Minden német náci. Nem néztem végig, mert nem szeretem a propaganda filmeket, akármilyen ügyesen legyenek megcsinálva.
Viszont leltem egy filmet a youtube-on, amit már az elején nem tudtam nézni, mert napokig depressziós lennék: www.youtube.com/watch?v=STP486E_awY
Majd lehet rászánom magam, beveszem kis dózisokban, mint a mérget.
Hívő ember nem lehet elkeseredve, mert ezek a dolgok mind Isten akarata, az Ő végtelen bölcsessége ellen értelmetlen kapálózni, hanem örömmel kell fogadni a sorscsapásokat, mert annál könnyebb lesz majd a másvilágon!
péntek, 2013. február 22. 10:17
Őszinte leszek, ki akartam több esetben is kapcsolni, hisz oly érzések kerítettek hatalmukba, amit nem sűrűn érez az ember. Rendesen kavarogtak bennem a dolgok, mikor a tárgyaláson kimondanak ilyeneket hogy a ˝gyerekek nem könnyen haltak ám meg a gázkamrába, hosszú időt vett igénybe, küzdöttek. ˝

Isten és az Ő bölcsessége? Ez nem lehet Isteni mű, hiba vagy valami katasztrófa történt. Istent az emberállat túszul ejtette. Meg kell tudnunk szabadítani a világot saját gonoszságunktól, hisz az emberállat a gonosz, s követ el gonosz szenvedéssel teli tetteket, nem Isten. Isten, nekünk jó indulatból szabad akaratot adott, amit magunk és Ő ellene fordítottunk.

Nem oly rég, arra a megállapításra kellett jutnom, hogy nem minden Német náci, hanem minden ember. Az az ember, aki a faji megkülönböztetéseket, és egymástól való elhatárolódást részesíti előnybe nacionalista, antiszemita, vallási, fajizmusi elméletein keresztül.
péntek, 2013. február 22. 10:49
A film egy kitalált cselekményre épül(előkerül Mengele), a történelmi hátterét pedig tilos vitatni. Ilyen dolgokat nem szabad a lelkedre venni, felnőtt ember vagy!
péntek, 2013. február 22. 11:58
A táborokban megtörtént dolgok elképzelése az ami a lelkemet felzaklatta, azok sajnos megtörténtek. Sok szenvedés és halál, főleg a gyerekek terén borzasztó.
péntek, 2013. február 22. 13:08
Drezda bombázásáról készült dokumentumfilmet sem néztem végig, lát az ember elég szenvedést nap mint nap. Ezek a dolgok mind Isten dicsőségét hirdetik!
péntek, 2013. február 22. 10:39
Hát igen. Még csak nem is kéne szeressük egymást, csak egymás mellett élni, nem egymás ellen és minden jobb lenne. Maradna még a betegségek, amit nem mi találtuk ki és az öregedés.
Érdekes gondolat, túszul ejteni a teremtőt, a mindenhatót, netalán az egyházak hazudozásaira gondolsz?
péntek, 2013. február 22. 11:36
A különböző vallások, a vallások által felépített templomok mint börtönök, és maga az emberi testen belüli bezárás mint túszejtés.

Mivel Isten szabad akaratot adott az embereknek, de az ember azzal csak visszaélni tudott ezidáig, a jót elkerülve s kijátszva azt, maga és Isten ellen, aki rosszat nem akart volna. Ezáltal mondom, hogy Isten túszként van jelen saját maga által teremtett világában, amiben mindenhol jelen van, bennünk is, de hatni már nem csak Ő tud hanem mi is a szabad akarat ránk ruházását követően.

Sokan mondják hogy Isten mindenható és végtelen. Az is, de mindenhatósága és végtelensége a végtelen sok különböző világ megteremtésében nyilvánul meg. A teremtett világok a szabad akarat jóváhagyása révén önálló életet élnek, melyik jobbat, s melyik kevésbé jobbat, ami a szemlélők akaratától függ, miben él, miben akar élni.

(Módosítva: péntek, 2013. február 22. 11:43)
péntek, 2013. február 22. 13:04
Nagyon belegabalyodtál te is a szabad akarat mesébe, ez olyan mosom kezeimet dolog. Neki tudni kellett, hogy mi fog kisülni a szabad akaratból, ha meg nem, akkor jól elbaltázta. Nekem nagyon szimpatikusak, akik tudják, hogy mit akar Isten, minden szándékáról jól informáltak.
péntek, 2013. február 22. 14:04
Szerintem nem csak Istennek kell tudnia hogy mit akar, hanem az általa teremtett lényeknek is. Amúgy semmi értelme az egésznek, egy előre elrendelt világ a programozott robotok szintjére degradálná az embert, ahol semmi sem akaratunk szerint történik, csak utasításokat hajtunk végre. Élő halotti állapot ez.

Továbbá, szerintem nem lehet mindent Istenre hárítani, a felelősség alól az ember nem bújhat ki Istenre mutogatva, s őt hibáztatva a rosszul menő dolgainkért, vagy azt mondani, ez Isten akarata szerint történt, semmit nem tehetünk, tehettünk ellene. A szabad akaratról van egy jó elmélet, amit én is vallok, sok más kvantumfizikussal együtt. Nagy vonalakban, az Isten által előre programozott világ és az emberi szabad akarat bensőséges, és kölcsönhatásoktól nem mentes kapcsolatáról szól.

(Módosítva: péntek, 2013. február 22. 14:06)
péntek, 2013. február 22. 15:38
Örömmel hallom, hogy bensőséges a viszonyunk Istennel, legalábbis a kvantumfizikusoknak és neked, én még nem vettem észre részemről, de tanulmányozni fogom a kvantumelméleteket. Ha így áll a dolog, akkor semmi gond, csak ne hidrogénbombát gyártsatok koprodukcióban
Míg nem ismertük a kvantumokat, addig érthető volt a sok galiba, mert Isten magába kellett mindent megoldjon, de amint okosodunk, mi is besegítünk és ez fejlődőben van, amint az a világ állapotán is világosan látszik.
Jézus korában még nem voltak kvantumok, mert nem emlegette őket?

(Módosítva: péntek, 2013. február 22. 15:39)
péntek, 2013. február 22. 13:08
Örülök, hogy jól elvagytok....már ezért is megérte, hogy felraktam.....
péntek, 2013. február 22. 14:05
Köszönjük Péter, s a videót is. Látod, megihletett minket.
8 megjegyzés | 1 / 1 oldal