Samsara (2012)

1 videó - 2012
színes, szöveg nélküli, amerikai dokumentumfilm, 99 perc

A 'szamszára' szanszkrit szó, lényege az élet örök körforgásában változó jelenségek mélyebb értelmezése. Ez adja a film kiindulási pontját is: Frickle és Magidson azt a megfoghatatlan, mégis működő összekapcsolódási pontot kutatja, mely a keleti vallások szerint átível életeinken, újjászületéseinken.
A stáb 5 éven keresztül, 5 kontinens 25 országában forgatott. A csodálatos felvételeket 70mm-es filmre rögzítették, ennek köszönhető a döbbenetes vizuális élmény, melynek alapját a szent földek, a katasztrófa sújtotta övezetek, ipari komplexumok és természeti csodák lélegzetelállító látványa adja.

rendező: Ron Fricke
forgatókönyvíró: Mark Magidson, Ron Fricke
zeneszerző: Marcello De Francisci, Lisa Gerrard, Michael Stearns
operatőr: Ron Fricke
producer: Mark Magidson
vágó: Ron Fricke, Mark Magidson

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Samsara 2011



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez gloria.tv videó.
Segítség a gloria.tv típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Film magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2013. február 27. Nézettség: 857

   


Videó megjegyzések

szerda, 2013. február 27. 08:41
Szép film. Türelemmel kell nézni, kicsit lemenni alfába, mert az eleje nagyon lassan épül fel. Kicsit keményebb képsorokat is kapott, mint a Baraka, valószínűleg ezért a korhatár, amit az elején kicsit csodáltam. A végén szinte "kimondja" a mondanivalót, egészen csattanószerűen zár, nekem átjött az üzenete.
Ajánlom _mindenkinek_.
szerda, 2013. február 27. 14:25
Tényleg jó film , de nekem pont az eleje tetszik benne ... szép lassan vezet be , hogy elérje nálunk azt az állapotot amivel a végén meg tudjuk látni a mondanivalót . Szerintem a nézők többsége azért érzi mint te is , hogy türelem kell hozzá mert , a mai világban mindent olyan gyorsan élünk meg . Rápillantunk valamire , megnézünk valamit , nyugtázzuk ,,,ok , de nem " látjuk,, és nem éljük meg ...csak hamar a lényeget akarjuk azonnal minden bevezetés és apró részlet " sallang,, nélkül . Adj Uram , de rögtön.
Nem "látunk,, ha így jobban érthető mit szeretnék mondani :) vagy nem akarunk látni csak a lényegre törni , mert a többi felesleges időpocsékolásnak tűnik :( .
A lényeg nagyon tetszett .
szerda, 2013. február 27. 15:13
Így kerek ahogy van. Az élet ritmusa van benne. Telis-tele érzésekkel, érzelmekkel. Tökéletes!
szerda, 2013. február 27. 15:24
Örülök.....
3 megjegyzés | 1 / 1 oldal