Houdini (1953)

2 videó - 1953
Szines, amerikai film, 106 perc

Csaknem nyolc évtizeddel a halála után, a szabaduló művész Houdini személyisége még mindig megindítja az emberek fantáziáját. A generációkat elkápráztató magyar származású mágus példaképként szolgált a legtöbb mai illuzionista számára. Életét a halál kigúnyolásának jegyében élte, fényűző életmódot folytatott az utolsó végzetes szabadulásig. 1912-ben Houdini-t, a szabadulóművészt leeresztették az East River hullámai közé, egy rakodásra használt ketrecben, tömör vasláncokkal többszörösen gúzsba kötve. A parton összegyűlt óriási tömeg lélegzetvisszafojtva figyelt, az újságírók stopperórával álltak, szenzációt szimatolva. Houdini mindössze 57 másodpercet töltött a víz alatt, láncait vesztve pillanatok alatt a felszínre úszott és ezzel meg is alapozta hírnevét. Kikiáltották minden idők legnagyobb szabadulóművészének. Színpadon is hasonló sikerrel szerepelt, és még számtalan saját tervezésű eszközzel kísértette a halált, de mindig győzött felette.
Hogyan lett a szegény magyar emigránsok gyermekéből ünnepelt és világhírű sztár? Hogyan sikerült ennek a "kisembernek" legyőzni óriási ellenségeit, a félelmet, a fájdalmat, a halált? Az életrajzi film végigköveti Houdini pályáját a gyermekkortól kezdve a világ színpadain aratott sikerein keresztül egészen 1926-ban bekövetkezett haláláig.

rendező: George Marshall
forgatókönyvíró: Philip Yordan, Harold Kellock
operatőr: Ernest Laszlo
zene: Roy Webb
producer: George Pal
vágó: George Tomasini

szereplő(k):
Tony Curtis (Harry Houdini)
Janet Leigh (Bess Houdini)
Torin Thatcher (Otto, Von Schweger asszisztense)
Angela Clarke (Mrs. Weiss, Harry anyja)
Stefan Schnabel (német peres ügyvéd)
Ian Wolfe (Malue)
Sig Ruman (Schultz)
Connie Gilchrist (Mrs. Shultz)
Michael Pate (Dooley)

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Houdini-Teljes Film-1953, houdini, teljes film, tony curtisA videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videa.hu videó.
Segítség a videa.hu típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Film magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2015. június 1. Nézettség: 777

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal