Beethoven árnyékában (Copying Beethoven)

1 videó - 2006
színes, amerikai-német filmdráma, 104 perc
A film, a művész utolsó évét mutatja be.
Beethoven 9. Szimfóniája éppen bemutatás előtt áll, de még nincs befejezett állapotban.
A zeneszerző kiadója segítség után néz. Egy másolóra van szüksége, aki Beethoven (Ed Harris) olvashatatlan kézírását átmásolja, így téve olvashatóvá segítve ezzel a betegeskedő Zsenit. Schlemmer, a kiadó,egy fiatal hölgyet talál, aki maga is zenei tanulmányokat folytat a Bécsi Zenei Konzervatóriumban..
Anna Holz (Diane Kruger) a lehetőséget Isten ajándékának tekinti, és természetesen kapva kap az alkalmon, és legyőzve Beethoventől való félelmét elfogadja a munkát, annak ellenére, hogy figyelmeztetik, az öreg Mester egy szörnyeteg.
Anna, munkája során szembesül félelmeivel, de mindenáron be akarja bizonyítani az öregedő művésznek, hogy ő is tehetséges zeneszerző. Éppen ezért veszi a bátorságot, és egyszerűen belejavít Beethoven munkájába.
Beethoven a 9. Szimfónia készítése alatt nagyon sokat bajlódott a vonósnégyes résszel, mert nem találta a legmegfelelőbb megoldást. Anna segítsége - melyet a zeneszerző először nem fogad el, és mogorva viselkedésével inkább elüldözni akarja a lányt - a legjobbkor jön.
Az idős művész ráébred arra, hogy Anna sokkal többet jelent neki, mint egy puszta segítőt, de viselkedése közös munkájuk során elüldözi a lányt Bécsből.
Beethoven szenved, szüksége van Annára, aki egy régi kapcsolatában keres menedéket, de a szenvedély mely összekapcsolta a két zeneszerzőt munkájuk során erősebb, és visszatér, hogy befejezze közös művüket.
Bécsbe visszatérve már a haldokló Beethovent találja, aki lediktálja neki a még hiányzó részeket.
A földkerekség legtökéletesebb szimfóniája, melyet Beethoven már süketen komponált elkészül. A világ egyik legnagyobb zeneszerzőjének kétségkívül legnagyobb műve tökéletesre sikeredik, hála egy hölgynek, Beethoven Múzsájának.
szereplő(k):
Ed Harris (Ludwig van Beethoven)
Diane Kruger (Anna Holtz)
Joe Anderson (Karl van Beethoven)
Angus Barnett (Krenski)
Matthew Goode (Martin Bauer)
Nicholas Jones (Archduke Rudolph)
rendező: Agnieszka Holland
forgatókönyvíró: Stephen J. Rivele, Christopher Wilkinson
zeneszerző: Ludwig van Beethoven
operatőr: Ashley Rowe

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Beethoven árnyékában-Teljes FilmA videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Film magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2016. április 18. Nézettség: 645

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

2 megjegyzés | 1 / 1 oldal