Örök tél (Eternal Winter)

1 videó - 2018
Színes, magyar, történelmi dráma, 110 perc

1944 decemberében orosz katonák nőket gyűjtenek be egy dél-dunántúli kis faluban. Azt mondják, dolgozni viszik őket három hétre. Irén, a sváb fiatalasszony - akinek férje a fronton harcol - kislányát és szüleit hátrahagyva sorstársaival nekiindul az ismeretlennek. Bevagonírozzák őket és egy hosszú és keserves vonatút után a Donyec-medence egyik táborában találják magukat. A svábokat, mint háborús bűnösöket kezelik, és felelőssé teszik őket a német katonák által elkövetett borzalmakért. A táborban, a bányában embertelen körülmények vannak, keveset ér az emberi élet. A lelkileg és fizikailag is összetört Irén megtetszik, egy fogolytársának - a maga szabályai szerint túlélni igyekvő Rajmundnak - akinek az életét is köszönheti. A férfi és a nő között különös kapcsolat szövődik, melynek épp úgy szabályai vannak, mint a túlélésnek. Vajon sikerül-e hazajutniuk? Milyen áron élheti túl az ember a poklot? Beteljesülhet-e egy lágerben született szerelem, ha mindkettőjüket család várja otthon? A Félvilág és A berni követ alkotóinak, Szász Attila rendezőnek és Köbli Norbert forgatókönyvírónak új filmje a 250 ezer Szovjetunióba deportált magyar állampolgárnak állít emléket, akik közül 100 ezren soha nem tértek haza.

Rendező:
Attila Szász
Szereplők:
Sándor Csányi (Rajmund), Anikó Für (Irén's mother), Tibor Gáspár (Irén's father), András Kacsur (Doctor), Laura Döbrösi (Anna), Diána Magdolna Kiss (Éva), Nóra Diána Takács (Bözsi), Marina Gera (Irén), Ákos Orosz (Fábián), Niké Kurta (Vera), Sergej Onopko (Soviet lieutenant), Franciska Farkas (Rózsa), Oleh Melnychuk (Camp commandant), Tímea Magyar (Kati), Kinga Erös (Nurse)

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 
Simányi József
 

Örök tél - TELJES FILM (1080p)A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Film magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2020. április 28. Nézettség: 167

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal