Szakrális földrajz - Balla Ede Zsolt - szent földrajz

3 videó - 2012
Nyíregyházán 2012.április 16.-án azonos című könyvének bemutatóján készült felvétel. Könyvéből részlet:
" A szent földrajz (szakrális földrajz) bolygónk szellemiség és lelkiség szintű bemutatásával foglalkozik, a spirituális világ fizikai világunkra való rávetülésének rajzát adja. Finomanyagi (szupramateriális) és energetikai léte miatt minőségekkel, nem mérhető vagy számszerűsíthető adatokkal dolgozik. A szent földrajz a "láthatatlan világ" energiarendszereit és működését vizsgálja a téridőben, a szellemi szintről (Teremtőtől) érkező életerő eloszlását az anyagi világba és vissza. A szakrális földrajz világa hasonlatos az ezoterikus iskolák energiamezőkről (auráról, csakrákról, energiavezetékekről, meridiánokról vagy akupunkturális pontokról) szóló tanításaihoz. A világegyetemet élő mindenségként kezeli, és az élő mindenségben a Földet élőlénynek tekinti.Miként a természetben élő népek vallanak róla: a folyók az Ő erei, a talajok a bőre, a kőolaj, kőszén a zsírja, stb.
Fontos különbség az ezoterikus iskolák és a szent földrajz között a LÉPTÉK. Míg az első az egyéni üdvözülés, a szent földrajz a közösségi üdvtörténet síkján közelíti meg a létezést.
A szent földrajz szemlélete teljességre törekvő (holisztikus). Állítja a látható és láthatatlan világ egységét, szétválaszthatatlanságát, a dolgok minden szinten való szoros összefonódását. Minden műveltség tudja, hogy az ember nem csupán hús és vér, hanem test-lélek-szellem hármasságának (harmóniájának) egysége. "

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

A föld rajza és a tér képe -- Beszélgetés Balla Ede Zsolt, szentföld kutatóval



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Oktató magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2012. május 2. Nézettség: 609

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szerda, 2012. május 2. 15:33
Lehet,hogy az Én gépemmel van a baj,de legalább 5-ször próbáltam elindítani,de az 58.mp-nél mindig leállt.
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal