Ökológiai gazdálkodás - Ökotanyák, ökogazdák

21 videó
Az ökológiai vagy biológiai gazdálkodás kiterjed mind a növénytermesztésre, mind az állattenyésztésre, az ily módon megtermelt növényeket ill. tenyésztett állatokat jelöljük "bio" szóval, valamint az ezekből előállított élelmiszereket nevezzük bio élelmiszereknek.
Az ökológiai gazdálkodás környezetünket kímélő gazdálkodási formát jelent, természetes élettani ciklusokon, szerves trágyázáson, biológiai védelmen alapuló termesztés útján. A termelés során mellőzik a szintetikus műtrágyákat és növényvédőszereket, ezáltal olyan élelmiszereket kapunk, amelyekben nincsenek mérgező anyagok, ízük, aromájuk természetes. A bio élelmiszerek fogyasztása révén tehát kíméljük szervezetünket az élelmiszerek útján bevihető káros vegyi anyagoktól. Ezen termékek kíméletes módon kerülnek feldolgozásra, mesterséges adalékanyagokat és tartósítószert nem tartalmaznak.
Az ökológiai gazdálkodás életszemlélet, melynek köszönhetően a gazda tevékenysége során organikus módon, vegyszerek, műtrágyák és szintetikus anyagok felhasználása nélkül termeli növényeit, neveli jószágait. Az ellenőrzótt ökológiai gazdálkodás során termelt alapanyagokból szintén adalék és vegyi anyagok felhasználása nélkül készülnek az ellenőrzött öko/bio élelmiszerek.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

A Polyán Mintagazdaság bemutatása



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Oktató magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2012. november 19. Nézettség: 451

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

hétfő, 2012. november 19. 12:00
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal