Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2018.04.23. - Kálmány Lajos Népmesemondó Verseny Zentán



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Oktató magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2018. április 23. Nézettség: 256

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

hétfő, 2018. április 23. 23:55
A zentai Alkotóházban ma reggel tartották meg a Kálmány Lajos Népmesemondó Verseny egyik elődöntőjét. Az óvodások mérték össze tudásukat.
A Szűgyi Ferenc, Nagy Abonyi Ágnes és Bajtai Éva összetételű zsűri öt gyereket juttatott tovább a döntőbe.
Nyolc óvodás mérettette meg magát az elődöntőben. Reperger Maja továbbjutott a fináléba. Rácz Szabó Nagy Rózsa óvónő készítette fel a versenyre. A továbbjutó Az aranytollú liba című magyar népmesét választotta erre az alkalomra.

Reperger Maja, versenyző: „Nagyon jó és vicces mese, ezért nekem ez tetszett. Meg azért is, mert mindenféle nevek vannak benne, meg a királykisasszony is tetszett.”
Az előző évekhez képest idén kevés óvodás versenyzett, de nagyon erős volt a mezőny, mondta Bajtai Éva zsűritag. Hozzátette, több szempontot is figyelembe vettek mielőtt meghozták a döntést: „Nagyon fontos a természetesség, hogy minél természetesebben adják elő a gyerekek a mesét. Az is fontos, hogy milyen mesét választottak, tehát, hogy olyan jellegű mesét mondjanak, amit még nem hallottunk. A biztos szövegtudás is fontos a gyerekeknél. Ezek az legfontosabb szempontok.”
Juhász Lassú Kornélia főszervező elmondta, 24. éve rendezik meg a versenyt: „A népmese egy hidat képez a múlt és a jelen között. És a hagyományokat illetően egy hidat tud képezni a jövőbe is. Hiszen a népmese az, amely összekapcsolja a magyarság múltját a jelennel és talán a magyarság jövőjével is.”

A főszervező hozzátette, meseillusztrációs versenyt is hirdettek. A beküldött munkákból a döntőn nyílik majd kiállítás, amit várhatóan május 26-án tartanak majd a Zentai Alkotóházban.
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal