Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Hogyan készíts szájmaszkot- LETÖLTHETŐ INGYENES SZABÁSMINTA



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Oktató magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2020. március 26. Nézettség: 794

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

csütörtök, 2020. március 26. 15:58
Így készíts szájmaszkot, és viseld helyesen, arra az esetre, ha ki kell menned, de inkább #maradjotthon
Van, aki bízik benne, van, aki hamis védelemnek titulálja, egy biztos, sokan kezdtek házi maszkok gyártásába, miután a patikák és drogériák készletei hamar kimerültek. Sok szakember állítja, a megfelelő anyagokból varrt, helyes módon hordott és tisztított textilmaszk kiegészítő lehetőség a vírus terjedésének lassításában, és nem utolsó szempont az sem, hogy a piacon kapható egyszer használatos maszkokkal szemben hónapokig alkalmazható, költség és környezetkímélő. Így most portálunk összeszedett pár tippet és hasznos információt annak érdekében, hogy bárki elkészíthesse a saját textilmaszkját, varrógéppel, kézzel varrva, szabásmintával vagy anélkül. Ám ezúton is felhívjuk kedves olvasóink figyelmét arra, hogy a járvány elleni védekezés leghatásosabb módszere az, ha otthon maradunk, csak szükséges esetben megyünk ki, mellőzzük a tömeges találkozásokat, és ügyelünk a személyes higiéniára.
1.AZ ANYAG:
• a nem szőtt anyag a legjobb a maszk varrásához, amely lélegző (a nem szőtt anyagok azok a kelmék, amelyeket nem a hagyományos technológiával – fonás, szövés vagy kötés útján – állítanak elő.) A legjobb a pamut anyag, amelyet kifőzéssel is lehet fertőtleníteni. A mintás külső rétegbe legjobb választás a textilpelenka, mivel az puha.
• fontos kiemelni, hogy minél több réteget varrunk össze annál nehezebb benne lélegezni, így a szűrővel együtt annyit rakjunk össze, ami mellett könnyű a légzés (az ajánlott a 2-3 réteg)
• eldobható szűrőnek használható porzsák, ragasztó nélküli vetex vagy megszárított nedves törlőkendő
2. A VARRÁS
A maszkkészítés tárháza végtelennek tűnik, így most igyekeztünk több verziót összeszedni bizonyos elvek mentén. Így találsz kétrétegűt, szabásmintával; varrógéppel készíthető három rétegűt; cserélhető szűrős, zsebes verziót.
Egyszerűbb kétrétegű maszk letölthető szabásmintával:
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal