Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Antal Imre rap - No lIMIt



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Humor magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2010. szeptember 9. Nézettség: 1,189

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

csütörtök, 2010. szeptember 9. 22:21
azoknak, akik ismerték és szerették:

Talán nem mindenki tudja:

Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán 1959-ben végzett, majd zongoristaként beutazta a világot. 1966-ban második helyezést ért el a budapesti Liszt–Bartók Zongoraversenyen. Élete azonban az 1960-as évek végén egzisztenciális válságba került, mivel jobb kezének ujjait ízületi gyulladásból eredő görcs gyötörte. Ezután jelentős váltás következett az életében, mégpedig a televízió világa. Első műsora egy „házaspárbaj” volt, melynek debütálása hatalmas sikert aratott, így megkapta a Halló fiúk, halló lányok! című ifjúsági show vezetését is. Hosszú ideig vezette Vitray Tamással közösen a szilveszteri műsorokat. 1980-ban elindult a magyar televíziózás egyik legnépszerűbb műsora, a Szeszélyes évszakok, amelyet eleinte Kudlik Júliával közösen vezetett.[3]

Krónikus ízületi fájdalmai mellett személyes drámáját a vele közös háztartásban lakó édesanyja halála tetézte. Ezután lelkiállapota megrendült, betegségek gyötörték, trombózist kapott, orra eldeformálódott. A Szeszélyes évszakok gyártója, a Szféra TV segített a művészen, speciális műtéttel új orrot kapott, ami visszaadta életkedvét. Ekkor azonban a Magyar Televízió hirtelen levette műsoráról legnépszerűbb produkcióját, s Antal munka nélkül maradt. Ekkor jó barátja, Jenei József szentendrei házába invitálta a humoristát.

2006 őszén sikeresen zárultak az RTL Klub és a Szféra TV tárgyalásai, és Antal Imre ismét kamerák elé állhatott a Szeszélyessel.[4] A műsorvezető öt adás leforgatása után, betegségére hivatkozva visszavonult a műsor vezetésétől.[5] 2008-ban a műsort végleg befejezték, ami a 28 éve tartó Szeszélyes évszakok végét jelentette.


Antal Imre sírja
(Budapest, Farkasréti temető, 10/1-1-38, 2008. július 20.)Daganatos betegség következtében hunyt el.[6] A halála előtti két hónapban a Hospice alapítvány kórházában kezelték. A művészt az MTV és az RTL Klub is saját halottjának tekintette, mindkét csatorna emlékműsort közölt róla elhunyta estéjén.

Temetése 2008. április 26-án volt Budapesten.


hu.wikipedia.org/wiki/Antal_Imre
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal