Géczy Gábor előadása

10 videó
Géczy Gábor (Csenger, 1963. február 6.) magyar fizikus, egyetemi tanár. Előadásaiban a modern civilizáció visszásságaira mutat rá, ezzel párhuzamosan alternatív megoldásként a hagyományos paraszti kultúrát, gazdálkodást népszerűsíti. A MAG önellátó szervezet alapítója, tiszteletbeli elnöke.
A Kossuth Lajos Egyetem matematika-fizika szakán szerzett diplomát 1989-ben.

Ezután a Debreceni Atommagkutató Intézetben dolgozott: geofizikai radioaktivitás vizsgálatokat folytatott.

1990-ben akadémiai doktori ösztöndíjat nyert az Eötvös Loránd tudományegyetem természetföldrajz tanszékére; itt a természetben előforduló fraktálokat (önhasonló alakzatokat) vizsgálta. Ekkor figyelt fel a természet minden szintjén felbukkanó alapmintákra, s ezeket megtalálta az ősi kultúrák ábrázolóművészetében is - így a magyar népművészetben is.

Kutatóútjain megvizsgálta az ún. "magas civilizációk" (Egyiptom, Mezopotámia, stb.) életterét, és megállapította, hogy a természet és az ember kapcsolatának megromlása miatt sivatagosodtak el ezek a területek.

Később megalapította a MAG rendszert. 2006-ban 80 hektáros területet vásárolt Monor és Gomba között, itt hozta létre Magfalvát, ahol hagyományos paraszti minták szerinti biogazdálkodással kísérleteznek, emellett konferenciákat, táborokat szerveznek, ahol népi gyógyászatot, hagyományos mesterségeket tanulhatnak a résztvevők.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Új Szövetség - Géczy Gábor



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2015. október 24. Nézettség: 467

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal