Chris Botti

10 videó
Chris Botti a fiatal trombitás generáció talán legnagyobb alakja. Tizenéves kora óta vonzódik ahhoz a műfajhoz, amelyet pályafutása kezdetén Miles Davis inspirált. Chris mégis egyedi stílust alkotott: szeret imporvizálni, de zenéje nem zabolázatlan. Inkább a pop-os formákat kedveli, de vonzza az az atmoszférikus minőség, ami a jazzt jellemzi.

Nehéz lenne egy szóban jellemezni ezt a kifinomult, érzéki művészetet: néha egyszerűen lágy, néha elgondolkodtatóan szövevényes; egyszer hangosan kiáltó, majd halk csendbe burkolózó. Sokatmondó dallamokat ihletett a románc, a szerelem és maga az élet. Trombitaszólói mindenkinek tartogatnak valami ismerőset és valami újat egy felejthetetlen este keretében.

A legjobb eladási listán három albuma a következő helyezéseket érte el:
When I Fall In Love („Amikor szerelmbe esem") című albuma 2004-ben első lett a Legjobb Jazz Album listáján valamint 37. lett a 200-as Billboard listán. To Love Again: The Duets („Újra szeretni: A duettek") című albuma 2005-ben 1. helyezést ért el a Legjobb Jazz Album listán, 18. lett a 200-as Billboard listán. A következő vendégművészek működtek közre a To Love Again és a When I Fall In Love című albumain: Sting, Jill Scott, Paula Cole, Renee Olstead, Paul Buchanan, Gladys Knight.
Végül Chris Botti Live With Orchestra & Special Guests („Chris Botti zenekarral és különleges vendégekkel élőben") című albuma 2006-ban 2. lett a Legjobb Jazz Album listán.

Italia című albuma remek példa arra, hogy Botti milyen sokszínű zenei előadóművész. Az album tartalmazza az újrakomponált dalt Andrea Bocelli, az olasz tenor közreműködésével valamint a "The Very Thought of You című" dal feldolgozását Paula Cole vendég vokalistával. Italia című albumán Botti Puccini, „Turandot" című operájából a „Nessun Dorma" (Ne hagyjunk senkit aludni) egy lélegzetelállító új feldolgozása is megtalálható. Az Italia szeptember 25-én jelent meg.

Chris Botti olyan vezető énekesekkel és dalszövegírókkal/zeneszerzőkkel dolgozott együtt mind színpadon mind stúdióban, mint Paul Simon, Joni Mitchell, Sting vagy John Barry. Mellékszereplőként számos albumon, összeállításon és filmzenén is közreműködött. Botti együttműködése Stinggel 1999-ben kezdődött, amikor a trombitás csatlakozott a pop legenda zenekarához mint szólista a „Brand New Day" című turné alkalmával, ami két évig tartott.
A „What Are You Doing the Rest of Your Life?" című száma 2005-ben elnyerte a Legjobb Énekest Kísérő Hangszerelésért járó Grammy-díjat.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

CSODÁK A TENGER MÉLYÉN...ZENE: What A Wonderful World - Chris Botti



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2016. január 2. Nézettség: 186

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal