Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Merkel kampányzáró beszéde: A migránsok beilleszkedése kötelezettség



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2016. március 14. Nézettség: 137

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

hétfő, 2016. március 14. 00:23
A migránsok beilleszkedése kötelezettség – jelentette ki Angela Merkel német kancellár tegnapi kampányzáró beszédében. Németországban tavaly több, mint egymillió menedékkérőt vettek nyilvántartásba. Jelenleg pedig közel 800 ezer menedékjogi ügy vár elbírálásra.
A kancellár a tartományi választások előtti kampányzáró beszédében azt mondta, hogy nem szabad szőnyeg alá söpörni a külföldiek bűncselekményeit.
A német szövetségi bűnügyi hivatal jelentése alapján ugyanis a bevándorlók által elkövetett bűncselekmények száma 2015-ben megduplázódott, számuk 116 ezerről 210 ezerre emelkedett. Ennek 33 százalékát lopások, 18 százalékát erőszakos bűncselekmények teszik ki. A szexuális bűncselekmények száma 1688 volt, köztük 458 nemi erőszak és szexuális kényszerítés – ugyanakkor a statisztikában nem szerepelnek a szilveszter éjjel elkövetett szexuális támadások.
hétfő, 2016. március 14. 00:24
2016 eleje óta a nők és gyerekek teszik ki a Görögországba érkező menedékkérők 55 százalékát. A kulturális különbségek miatt problémát jelent a nők munkába állítása és a gyerekek oktatása is.
Angela Merkel ismét felszólította a németországi menedékkérőket, menekülteket, hogy fogadják el a német jogrendet és törekedjenek a beilleszkedésre. A kancellárnak az elmúlt hetekben megváltozott a válságkezelési stratégiája. Ezt a múlt heti EU-csúcstalálkozón is kifejezte. „Ezeket a dolgokat csak Törökországgal együttműködve lehet megoldani. A legfontosabb, hogy beszéljünk ezekről a feltevésekről. Arról, hogyan tudunk segíteni abban, hogy megállítsuk a menekültáradatot. Fontos a török határvédelem kérdésének megvitatása is.”
hétfő, 2016. március 14. 00:24
Egy év alatt több mint 1,1 millió menekült érkezett Németországba. Angela Merkel az elmúlt hónapokban többször elutasította, hogy felső határt szabjanak annak, hány menekültet engednek be, ehelyett a kvótarendszert támogatta. Ezzel viszont saját pártján belül sem mindenki értett egyet.
Baden-Württemberg tartományban a kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió még szeptemberben is 40 százalékon állt a felmérésekben. A vasárnapi tartományi választásokkal van esély arra, hogy megelőzzék a konzervatívokat. Március 13-án Németországban három tartományban Baden-Württembergben, Rajna-vidék-Pfalzban és Szász-Anhaltban tartanak helyi törvényhozási választást. Bár a 16 német tartományból csak háromban járulhatnak az urnákhoz a választók, az összes német választópolgár egyötöde élhet szavazati jogával.
3 megjegyzés | 1 / 1 oldal