Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 03 20 Egy nem szokványos királylányos történet



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. március 20. Nézettség: 142

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. március 20. 20:17
Nem szokványos királylányos történetet láthatott szombaton a Szabadkai Gyermekszínház közönsége. A királykisasszonyról, akinek nem volt birodalma egy igaz történet arról, hogy nem mind arany, ami fénylik – ami meg nem fénylik, lehet, hogy az.

A mese királyfiakról, pónilovakról és udvari bolondokról, kastélyokról, tortákról, illetve koronázási jelvény-készletekről szól. Leginkább, persze, Sára királykisasszonyról, akinek nem volt birodalma. Ursula Jones bölcs és szellemes tündérmeséjét Markó Róbert írta színpadra, rendezője pedig Szenteczki Zita.
vasárnap, 2016. március 20. 20:18
Szenteczki Zita, rendező, Magyarország: „Nagyon jó volt a színészekkel találkozni, mert nagyon kreatívak, rögtön az olvasópróbán rengeteg saját élményt meséltek, volt a fejemben egy kép, hogy hogyan lesz, de ahhoz képest nagyon sok mindent hozzáraktak a színészek.”

Az előadás fiatal alkotógárdája a rendező, Bíró Bence dramaturg, valamint Rumi Zsófia díszlet-és jelmeztervező először dolgozott Szabadkán és első alkalommal egymással. Rumi Zsófia díszlet- és jelmeztervező, Magyarország: „Nagyon érzékeny díszlet a papírdíszlet, viszont pont ez miatt nagyon erős tud lenni színpadon egy nagyon törékeny dolog.”
vasárnap, 2016. március 20. 20:19
A darab hősnője természetesen egy királykisasszony, akinek bár nem volt sem vagyona, sem birodalma, de ez nem okoz semmiféle nehézséget. Ettől még az illető királylány bejáratos a királyi udvarokba és királyfik vetélkednek a kegyeiért. Szloboda Budanov Márta, színész, Szabadkai Gyermekszínház: „Nagyon meglepődtem a szereposztásnál, mikor rám osztották a királykisasszony szerepét, mondom ebből én már kinőttem, de később rájöttem, hogy arról van szó. hogy egy középkorú nő meséli el az életét, a fiatalkorát. A rendezőnő segítségével próbálgattuk ezt elválasztani, bár igyekeztünk, hogy ne legyen nagy különbség.”

A darabot másodszor vitték színre magyar nyelven, először monodráma formájában Magyarországon, most pedig Szabadkán a Gyermekszínház társulatával. Az előadás létrejöttét az anyaországi Nemzeti Kulturális Alap támogatta.
3 megjegyzés | 1 / 1 oldal