Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 03 22 Hatvanéves az újvidéki Petőfi Sándor Általános Iskola



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2016. március 22. Nézettség: 337

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2016. március 22. 19:50
Az eredmények és a modern oktatási módszerek alkalmazása miatt az újvidéki Petőfi Sándor Általános Iskola példaértékűnek számít. Az elmúlt hatvan évben az iskola nagy változásokon esett át. Öt alkalommal bővült az épület.

A korszerű oktatás meghozta a várt eredményt. A Petőfi Sándor ugyanis 2013-ban felkerült az oktatási minisztérium ötven legjobb iskoláját soroló listára. Argyelán Zoltán, igazgató, Petőfi Sándor Á. I., Újvidék: „Csupán három általános iskola van Újvidékről ezen a listán. Tulajdonképpen törekszünk arra, hogy állandóan a minőség legyen az, ami vezényel bennünket előre.”
kedd, 2016. március 22. 19:50
A korszerű felszerelés beszerzését, az új oktatási módszerek alkalmazását támogatások nélkül nem lehetne megvalósítani. A Tartományi Oktatási Titkárság mintegy másfél millió dinárral segítette 2015ben az iskolát. Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár: „A bilingvális oktatásban, tehát ami a szerb–angol vagy akár a magyar–angol bilingvális oktatást illeti, élen járó, szinte zászlóhajós a Petőfi Sándor Általános Iskola itt Újvidéken. Az elmúlt években, amióta ezt a projektet támogatja a tartomány, az első számú hordozója épp ez az iskola volt, és ez mindenképp folytatódik, a támogatást pedig élvezni fogja az iskola.”

Az iskolában hat éve alkalmaznak kétnyelvű oktatást. Ezekben a tagozatokban egyes tantárgyakat angol nyelven hallgatják a diákok. Az iskolának mintegy 1500 tanulója van, a magyar tannyelvű osztályokba 68 tanuló jár.
2 megjegyzés | 1 / 1 oldal