Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 03 24 MIRK - kézimunkázók és gyűjtők nemzetközi kiállítása Muzslyán



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2016. március 24. Nézettség: 332

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

csütörtök, 2016. március 24. 19:51
A muzslyai Szervó Mihály Általános Iskolában ma kezdődött a MIRK, a kézimunkázók és gyűjtők nemzetközi kiállítása. A rendezvény házigazdái a muzslyai Nők Klubja, a Muzslyai Amatőr Képzőművészek Klubja és Muzslya Helyi Közössége.
csütörtök, 2016. március 24. 19:52
Bada Johanna és István a MIRK megálmodói voltak és 45 évi odaadó munkájukért az idei, sorrendben 46. MIRK muzslyai megnyitóján arany plakettel lettek kitüntetve. A Tartományi Képviselőház elnöke az eseményen a hagyományok megőrzésének fontosságát emelte ki. Pásztor István, elnök, Tartományi Képviselőház: „Ez egy örök érvényű emberi igény és egy örök érvényű emberi szabály. Ezért fontos az, hogy most mást 46. alkalommal kerül megszervezésre a MIRK. Mert ennek az értéknek, ennek az értékrendbeli mezsgyekőnek a továbbéltetését és folyamatos figyelem központjába való helyezését jelenti. Ezért fontos az én számomra a Bada házaspárnak az életútja.”
csütörtök, 2016. március 24. 19:53
A muzslyaiak 1977 óta rendszeres részvevői és többszörös házigazdái a MIRK-nek. Most is megteltek a helyi iskola tantermei, előcsarnoka és a tornaterem.
Palatinus Aranka, szervező, Nők Klubja, Muzslya: „Körülbelül biztosan, hogy olyan háromezer kiállító lesz, mivel egy-egy kiállító több kategóriában is versenyezik. Hímzésben, csipkekészítésben, tájképek festésében, gobelinben, szalmaképekben, fafaragásban.”
csütörtök, 2016. március 24. 19:53
A topolyai Orchidea kézimunkacsoport tíz éve alakult és azóta állandó résztvevői a MIRK-nek. Mészáros Veronika, csoportvezető-helyettes, Orchidea kézimunkacsoport, Topolya: „Az idén 115/6 munkát hoztunk, két gyermekmunkával. Fehérhímzésünk van, valamennyi népi hímzés, csipkék, színes hímzés, esernyők, babák, vannak gyűjtemények – képeslap, üvegek, kávéscsésze-gyűjtemények.”
csütörtök, 2016. március 24. 19:53
Az első benyomások szerint ez a MIRK lesz az utóbbi évek egyik legtömegesebb rendezvénye. Telečki Elvira, elnök, MIRK: „54 csoport van jelen, körülbelül negyven egyéni kiállító. Körülbelül hatezer kézimunka és gyűjtemény és dísztárgy fog kiállításra és zsűrizésre kerülni. Újdonságnak számít, hogy új csoportok is vesznek részt az idei MIRK-en.”
csütörtök, 2016. március 24. 19:54
A kiállítást keddig, március 29-éig lehet megtekinteni 10 és 18 óra között Muzslyán. Az értékelés és a díjkiosztó 29-én 12 órakor lesz.
6 megjegyzés | 1 / 1 oldal