Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Németh Zsolt: Palicson rengeteg turisztikai lehetőség van (Választások 2016)



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2016. április 1. Nézettség: 294

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

péntek, 2016. április 1. 20:38
Palics természeti és építészeti szépségeiben rengeteg turisztikai lehetőség van, amiket ki kell használni – mondta Németh Zsolt, a Magyar Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke a Szabadkához közeli fürdőhelyen tett látogatásán. A politikus a Vajdasági Magyar Szövetség meghívására érkezett kétnapos látogatásra.
péntek, 2016. április 1. 20:38
meghívására érkezett kétnapos látogatásra.
Palics fejlesztési tervét is megismerte Németh Zsolt, a Magyar Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke. „A Palicsi-tó partján az 1800-as évek közepe óta virágzik a turizmus. A magyar szecesszió stílusjegyeit magukon viselő emblematikus épületeket a 20. század elején építették. A Szabadkához közeli település idegenforgalma szempontjából kulcsfontosságú, hogy a tó vizében ismét lehessen fürödni.”
péntek, 2016. április 1. 20:39
Dobó Márta, közgyűlési elnök, Palics HK: „Az idősebb korosztály még emlékszik arra, hogy milyen jó volt, amikor gyerekkorunkban, ha a tengerre nem is tudtunk elmenni, de le tudtunk jönni a Palicsi-tóra. Itt tudtunk fürdőzni, barátkozni, sportolási lehetőségek voltak. Ebből sajnos az utóbbi időben csak a sportolás maradt, abból is csak az olyan jellegű vízi sportok mint az evezés, a vitorlázás vagy pedig azok a sportok, amiket a tó partján lehet űzni.”
péntek, 2016. április 1. 20:39
A Vajdasági Magyar Szövetség jelentős részt vállalt a település fejlesztési tervének kidolgozásában. Bunford Tivadar, szabadkai elnök, VMSZ: „A Vajdasági Magyar Szövetség városi szervezete a választási programjában egy fő pillérnek tartja Palics fejlesztését. Lehetőséget látunk arra, hogy gazdagítsuk Palicson a turisztikai tartalmakat, létrejöhetne egy wellness-központ, akár egy aqua-world. Azok a vendégek, akik most is nagyon szép számban idelátogatnak ebbe a gyönyörű környezetbe ne csak néhány napot töltsenek itt el, hanem akár egy hetet, tíz napot.”
péntek, 2016. április 1. 20:39
Németh Zsoltot, a Magyar Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnökét lenyűgözte a Palicsi-tó és a partján található épületek. Szerinte bűn lenne nem kihasználni a bennük rejlő turisztikai lehetőségeket. „Palicsnak vissza kell kerülnie a magyar turisztika térképére. Ebben a turisztikai vállalkozásoknak döntő szerepe lehet. A gazdaság és területfejlesztési program, amely 50 milliárd forintos keretből gazdálkodhat már most is lehetővé teszi. A pályázati kiírások már elindulta, sőt az első körben már le is zárultak”
péntek, 2016. április 1. 20:40
Az anyaországi vendégnek bemutatták a palicsi Ultramaraton Szövetség és a palicsi Evezősklub munkáját is. Ezek az egyesületek nagyban hozzájárulnak a szabadidős sport népszerűsítéséhez a régióban.
6 megjegyzés | 1 / 1 oldal