Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 04 03 Együtt ünnepelt az újvidéki magyar közösség



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. április 3. Nézettség: 365

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. április 3. 17:36
Ismét együtt ünnepelt szombaton az újvidéki magyar közösség a Telep városrészben. A harmadízben megtartott Telep Napja nevű rendezvény színes programja telt házas közönség előtt zajlott, a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban.
vasárnap, 2016. április 3. 17:36
Versekkel, énekekkel és táncokkal is készültek szombaton Újvidéken a Telep Napjára. A rendezvény elsődleges célja, hogy összetartsa a környékbeli magyarságot.
Forró Szegedi Mária: „Nagyon szép, hogy tele volt a Petőfi és örülünk, hogy ennyi fiatal eljött. Az én lányom is fellépett.”
Kalapáti János: „Én tegnap jöttem haza Ausztriából. Anyukám mondta, hogy van ez a harmadik telepi napok rendezvény, gondoltam megnézem. Nagyon tetszett.”
Kurucz István: „Ez nagyon szép és kell tovább folytatni, hogy összetartsunk.”

(Módosítva: vasárnap, 2016. április 3. 17:37)
vasárnap, 2016. április 3. 17:37
Újvidéken az új lakóházak felépülésével a Telep városrészből kiszorult a magyar lakosság egy része. A szervezők remélik, hogy ez a rendezvény is segíthet abban, hogy az itt maradt magyarok továbbra is otthon érezzék magukat. Erdély Lenke, újvidéki elnök, VMSZ: „Évről évre rengeteg fellépővel bővül tulajdonképpen a rendezvény és nagyon sok néző van. Láthattuk, telt ház volt, még álltak is. Nagy érdeklődéssel kísérte mindenki a fellépőket.”
vasárnap, 2016. április 3. 17:37
Ladisity Melinda, az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ elnöke elmondta, az anyanyelvápolás mellett a fiataloknak fontos átadni a hagyományokat és a kultúrát is. „Rendhagyó ez a mai ünnep, mivel az Európa Kollégium nemrég nyitotta meg kapuit és az itt tartózkodó egyetemisták most valójában telepiek lettek. Ők is hozzájárultak a műsorhoz és felléptek itt nálunk. Nagyon nagy szeretettel köszöntöttük a pirosi fellépőket is, egy gyönyörű szép gyerek kórussal jöttek. Gyerektánctól, zenétől, verstől, énektől volt hangos ma este a Petőfi.”
vasárnap, 2016. április 3. 17:38
Az ünnepi műsort követően a közönséget a pirosi Classic Band szórakoztatta. A látogatók lángost, kürtöskalácsot és sertéspörköltet is fogyaszthattak a helyszínen. A rendezvényt az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ és a Vajdasági Magyar Szövetség Helyi Szervezete közösen szervezték.
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal