Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 05 14 Megnyitotta kapuit a 22. Szegedi Borfesztivál



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. május 15. Nézettség: 293

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. május 15. 00:08
A rendezvényen a 160 borász italai mellé koncerteket és gasztrológiai élményeket is biztosítanak a szervezők. A helyi szállodák máris megteltek a fesztiválra érkező turistákkal. Idén több 10 ezer magyarországi és külföldi látogatót várnak.
vasárnap, 2016. május 15. 00:10
A borrendek hagyományos felvonulásával kezdődött a szegedi fesztivál-sorozat. Már az első nap megérkeztek az első borkóstolók. Őket az esős idő sem zavarta a borok ízlelgetése közben.

Idén 160 borász nedűjét kóstolhatják meg a résztvevők. A rendezvény Magyarország legnagyobb borfesztiváljává nőtte ki magát. Balla Géza, borász: „Akárhányan beszélünk itt, mindannyian tudnánk méltatni az elmúlt 22 évet, azt, hogy fejlődött a szegedi borfesztivál, azt, hogy hogy hoztunk valami pluszt minden évben, mi borászok ebbe a fesztiválba. Tudni kell, hogy a következő 10 napban a főszerep a boré és az önöké.”
vasárnap, 2016. május 15. 00:10
A bor mellé a finom falatok és a széles zenei kínálat sem marad el. Egyebek mellett fellép a Bon Bon, Kocsis Tibor, Tóth Vera, Bebe, de lesznek komolyzenei percek, és szól majd blues és jazz is. A fesztiválra több 10 ezer látogatót várnak. Botka László, polgármester, Szeged: „A borkultúra több mint ötezer éves. A borkultúra az emberi, az európai és a magyar civilizáció egyik nagyon fontos értéke. Természetesen a mi borfesztiválunk sikerének is az az oka, hogy nem a borról szól. Ez azt jelenti, hogy a borfesztiválhoz kapcsolódóan 250 különböző kulturális programot fogunk szervezni a városban felállított 6 színpadon.”
vasárnap, 2016. május 15. 00:11
A 22. Szegedi Borfesztivált a Széchenyi téren tartják. A rendezvénysorozat május 22-én ér véget.
4 megjegyzés | 1 / 1 oldal