Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Kíváncsi vagy, milyen lesz? Ilyen lesz a Liget!A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2016. május 20. Nézettség: 282

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

péntek, 2016. május 20. 12:55
Így fog kinézni a Városliget 2019-re
Kihirdették a Városliget tájépítészeti pályázatának győztesét. A tervek szerint több mint ezer új fát ültetnek majd, és két kilométeres futókör is lesz.
péntek, 2016. május 20. 12:55
A pályázatot még tavaly év végén írta ki a Városliget Zrt. A pályázat, így pedig a teljes parkfelújítás célja, hogy felújítsák a Városliget történeti épületeit, és a 21. századnak megfelelő szintre emeljék a parkot. A parkfelújítás mellett régi épületek megújulnak, és teljesen új épületeket is felhúznak majd. A héten hirdették ki az új Néprajzi Múzeum építésére – szintén tavaly – kiírt pályázat győztesét. A park teljes felújítására egyébként 15 milliárd forintot költenek majd. A pályázat a Városliget parki funkcióinak megújításáról, a növényállomány bővítéséről és rehabilitációjáról szólt, tehát erre fordítják az összeget. A kezdeményezés egyedülállónak számít, hiszen Magyarországon még soha nem költöttek ennyit közpark felújításra, de még építésre sem.

A Garten Studio Kft. tervén jól látható, hogy a Városligeti Csónakázótavat kiegészítik, így egy keskeny csatornán át körbe lehet evezni Páva-szigetet és a Vajdahunyad Várat.
péntek, 2016. május 20. 12:56
Összesen hét tájépítész iroda adott be tervet, így majdnem 50 tájépítész, kertész, közlekedési szakember és építész dolgozott a pályázatban. A Városliget Zrt. a Liget Budapest Projekt keretében írta ki a tervpályázatot. A kiírásban a Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítészeti Tagozata és a Magyar Tájépítészek Szövetsége segítette őket. A beérkezett összes pályamunkát egyébként itt lehet megnézni. A főleg tájépítészekből álló szakmai zsűri egyhangú véleménye szerint a Garten Studio Kft. tájépítész iroda nyerte meg a pályázatot. Második helyen végzett a Lépték-Terv iroda munkája, a harmadik helyezést pedig megosztva kapták a Pagony Táj- és Kertépítész Iroda, valamint az s73 iroda tervei. Amúgy az első három helyezetten kívül az összes tervet díjazta a zsűri. Így díjazták a Kertművészeti és Kerttechnikai Tanszék (SZIE, Tájépítészeti és településtervezési kar), a Unitef-83 Zrt., az Újirány Tájépítész Kft. és a Korzó Tervezési Studió Kft. A győztes, a helyezettek és a díjazottak között 32 millió forintot osztottak szét.
péntek, 2016. május 20. 12:56
A győztes
A Garten Studio Kft. a zsűri véleménye alapján elsősorban azért nyert, mert szabadon áttekinthető tereket tervezett és jól viszonyult a park történeti elemeihez, így az az eredeti Városligeti tervhez, amelyet még Heinrich Christian Nebbien álmodott meg. Emellett nagyon jó rekreációs lehetőségeket terveztek, és minimálisra csökkentették az aszfalttal borított területek méretét. Egyébként a tervek alapján a Városliget teljesen akadálymentes lesz.

A Garten Studio győztes tervének részlete a Városliget útjairól. A Liget délkeleti részén lesz a 2 kilométer hosszú futópálya. (A terven piros vonal jelzi.)
péntek, 2016. május 20. 12:57
A Városliget majdnem 200 éves, és az utóbbi időben egyre jobban lepusztult. Az elhanyagolt épületek mellett a növényállomány is gondozatlanná vált, ráadásul a családoknak is egyre kevesebb lehetőségük van pihenésre, vagy akár a szabadidő aktív eltöltésére. A pályázat kiírása előtt sok szervezet, intézmény, egyesület és környékbeli ember véleményét kérdezték meg. Iskolák, nyugdíjas otthonok, kerékpáros, kutyás, nagycsaládos, zöld egyesület véleményét hallgatták meg, hogy ők mit akarnak a Ligettel kezdeni, hogyan újítanák meg. Az ilyen civil ötletek, javaslatok nagy része be is került a pályázati kiírásba, így pedig a győztes tervbe is.
péntek, 2016. május 20. 12:57
Mi változik?
A közreadott videóban látszik, milyen lesz a Kós Károly sétány, vagy az, hogyan változik át a Petőfi Csarnok az új Nemzeti Galériává. Mozgó látványvideón látható már a Felvonulási térre tervezett, félig a földbe süllyesztett új Néprajzi Múzeum is. A leglátványosabb átalakuláson talán a Közlekedési Múzeum megy át. Emellett pedig teljesen rekonstruálják a romos Olof Palme Házat, ráadásul egy nagyobb rózsakert is lesz az épület előtt. A régi Hungexpo lepusztult irodáinak helyén pedig a Magyar Zene Háza épül fel.
péntek, 2016. május 20. 12:57
Jelenleg a Városliget területének 60 százalékát teszik ki a zöldfelületek, 5 százalékát az ott lévő épületek, a maradék 35 százalék pedig aszfaltozott, többnyire utak és parkolók. A Garten Studio Kft. tervei után 5 százalékkal nő a zöldfelületek aránya. A terv alapján a Liget Budapest Projekten belül hosszú távú fenntarthatóságot szánnak a parknak. Emiatt elsődleges szempont, hogy megfelelően és hosszú távon ápoljanak 600 beteg fát a Ligetben. A győztes terv alapján 1000 új fát ültetnek, természetesen ezeket is folyamatosan kell majd ápolni. A munkákat 2017-ben kezdik, és várhatóan 2019-re fejezik be.
péntek, 2016. május 20. 15:27
Túl nagyott álmodnak.
péntek, 2016. május 20. 17:06
De ezt az álmot megfogják valósítani.....akkor nagyon szép lesz!
Gondolom én...
szombat, 2016. május 21. 11:47
Már megvan rá az anyagi háttér, tehát remélhetőleg meg is valósítják az elképzelést....
10 megjegyzés | 1 / 1 oldal