Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 05 28 Falunapot ünnepel Tóthfalu



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2016. május 28. Nézettség: 316

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2016. május 28. 19:47
Falunapot ünnepel szombaton és vasárnap Tóthfalu. Az ünnepségsorozatot annak az eseménynek a 20. évfordulójára időzítette a helyi közösség, amikor aláírták az első testvér-települési szerződést a magyarországi Rábatóthfaluval.
szombat, 2016. május 28. 19:47
A falunap ünnepi üléssel és a Rózsafesztivállal kezdődött. Az óvoda udvarán szebbnél-szebb, rózsából és más virágokból készült kompozíciókat alkottak a környékbeli és magyarországi virágkötők. A magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki iskolaközpont végzős diákja egy csigaházas, csavart rózsaalkotást készített. Marina Miladinov: „Kitalálni volt nehezebb és megvalósítani a könnyebb, mert akkor már tudom, hogy mit hogy rakok, és akkor azt csak úgy összerakom.”
szombat, 2016. május 28. 19:47
A tóthfalusi helyi közösség a falunapra meghívta Szentgotthárd két évtizeddel ezelőtti polgármesterét, amelynek egy városrésze Rábatóthfalu Tóthfalu első testvértelepülése lett. Bauer Károly azokat az óvodai bútorokat is láthatta, amelyeket annak idején ők adományoztak Tóthfalu frissen kiépült óvodájának. „Nagy meglepetéssel láttam én azt az erőfeszítést, amit itt Tóthfaluban tettek, azt az összefogást, azt az emberséget, azt az együttműködést, ami példaértékű volt.”
szombat, 2016. május 28. 19:48
A falunapra sokan hazalátogatnak azok közül, akik már nem a településen élnek. Bata Károly, ha csak teheti, minden jeles eseményre hazajön Budapestről, erre az alkalomra pedig még vendégeket is hozott. „Az új munkahelyemről elhoztam a munkatársakat is. Két éve egy református konyhán dolgozom, és úgy gondoltam, hogy ők megérdemlik azt, hogy meglássák az én kis szülőfalumat, Tóthfalut.”
szombat, 2016. május 28. 19:48
A falunapi rendezvénysorozat első napja népzenei és néptánc-fesztivállal zárult, vasárnap pedig az ünnepi szentmisével párhuzamosan megrendezésre kerül az első tóthfalusi főzőverseny is.
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal