Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 05 27 Épül a nagycsaládos ház Péterrévén



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2016. május 28. Nézettség: 325

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2016. május 28. 23:28
A Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetsége 2008-ban vásárolta meg Péterrévén azt a régi házat, amelynek helyén most egy új székház épül. Az anyagi támogatásoknak és az önkéntes munkáknak köszönhetően az Óbecse községi településen nem csak egy nagycsaládos ház kerül tető alá, de egy igazi közösség is kovácsolódik. A mai adai ülés előtt az MNT képviselői ide is ellátogattak.
szombat, 2016. május 28. 23:29
A nagycsaládos ház felépülésében, az állami és alapítványi támogatások mellett nagy szerepet játszanak azok a vállalkozók és önkéntesek is, akik pénzzel vagy munkával segítik az építkezést. A közösségi ház várhatóan jövő őszre kezdi meg működését. Krizsán Vilmos, a VANCSESZ elnöke: “Többféle tevékenység lesz benne, elsősorban a péterrévei Bölcső Tiszamenti Nagycsaládos Egyesület aktivitása folyik majd az épületben, illetve a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetségének bizonyos rendezvényeit tartjuk majd itt, de ez egyben közösségi épület is lesz, hiszen a házépítéssel párhuzamosan közösségépítés is folyik.”
szombat, 2016. május 28. 23:29
Az MNT képviselői ma azért jártak Péterrévén, hogy megnézzék, hol tart a nagycsaládos ház építése. Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke: “A nagycsaládos modellnek van még egy nagyon fontos értéke, és ebben a házban ez is valamilyen módon kifejezésre jut, az egymás gyerekével való törődés, odafigyelés, ha valaki elfoglalt, akkor mindig van egy biztos pont, akire rá lehet bízni a gyerekünket.”

Az építkezés második fázisában vendégszobák és egy mellékhelyiség építését tervezik, de az udvarban szeretnének egy nyári foglalkoztatót és egy játszóteret is létrehozni.
3 megjegyzés | 1 / 1 oldal