Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 06 13 Falunapot ünnepelt Bajsa



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2016. június 14. Nézettség: 396

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2016. június 14. 00:13
Falunap volt vasárnap Bajsán. Az ünnepi sokadalomban a település apraja-nagyja részt vett. Közös főzés, a közösség életében aktív személyek díjazása és kiállításmegnyitók szerepeltek a bajsai falunap programján.
kedd, 2016. június 14. 00:14
265 évvel ezelőtt Mária Terézia a bajsai pusztát Zákó István határőrkapitánynak adományozta azért, hogy betelepítse. A bajsaiak ennek az emlékére tartják a falunapot. Vasárnap benépesült a bajsai faluház udvara. A civil szervezetek bográcsaiban rotyogott a pörkölt. Saffer Mónika, Bajsa: „A mai napon őzpörköltet és disznópaprikást főztünk kb. 150 személyre. Megvendégeljük a bajsaiakat és a nem bajsaiakat. Nagyon jó ez a falunap ismerkedésre, barátkozásra, nekem is itt van a családom, a barátaim, úgyhogy jól szokott múlni, a gyerekek fellépnek a műsorban.”
kedd, 2016. június 14. 00:14
Az ünnepi díszülésen díjazták a falu életében fontos szerepet betöltő helyieket. Elismerésben részesült Majtán Gizella, a kézimunkacsoport vezetője, Vuletin Milivoj nyugalmazott történelemtanár és Dr. Tóth Isaszegi Sándor, aki negyven éven át volt a falu orvosa és a közösség aktív tagja. Dr. Tóthisaszegi Sándor, Bajsa: „Nyugdíjba fogok vonulni, ami azt is jelenti, hogy több időm lesz az ilyen aktivitásokra a helyi közösségben, két civil szervezetben, amit vezetek úgymond meg a harmadik a bajsai Etno, amit a szívemen hordok.”
kedd, 2016. június 14. 00:14
A faluházban megnyílt a bajsai művésztelep munkáiból álló tárlat, és a település természeti értékeit bemutató amatőr fotókiállítás. Elismerésben részesítették vasárnap a véradókat, jutalmazták a tehetséges diákokat és sportolókat, valamint ajándékkal kedveskedtek az újszülötteknek. Lackovics Károly, tanácselnök, Bajsai HK: „A bajsaiakat egy jellemző közös életű közösségnek ismerjük. Azt gondolom, hogy nemcsak a munkákról, a gondokról, hanem néha ilyen alkalom is kell, hogy előrelépjünk, hogy egy picit hátranézzünk és az, ami esetleg nem jó volt azt kijavítsuk, amit meg gondolunk, hogy másképp kellene csinálni, azt másként fogjuk csinálni.”
kedd, 2016. június 14. 00:15
A gyerekeknek falunapi játszóházat és kézműves foglalkozást tartottak. A település fiatal tehetségei kultúrműsorral mutatkoztak be.
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal