Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Szent Jobb Körmenet 2016. augusztus 20. Szentmise után - Dr. Székely János, püspökkel ... 6.



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. augusztus 21. Nézettség: 435

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. augusztus 21. 01:22
Szent Jobb-körmenet 2016. augusztus 20. Szentmise után a Szent István-bazilika előtt - Dr. Székely János

A hiteles európai kultúra az evangéliumi irgalomból fakad, ma ellenben olyan törekvések fenyegetnek, amelyek meg akarják változtatni e keresztény kultúra alapjait – mondta Josip Bozanic bíboros, zágrábi érsek a Szent István-nap alkalmából megtartott ünnepi szentmisén, augusztus 20-án Budapesten. Arról beszélt, hogy Szent István felismerte a kereszténységben az Isten és emberek iránti szeretet szilárd alapját. Ezer éven keresztül megőrzött öröksége pedig nemcsak azért fontos, mert segít megérteni a múltat, hanem mert ma is időszerű, konkrét útmutatást kínál. Magyarország és Horvátország közös megpróbáltatásait idézte a kommunizmus időszakában, nemcsak a szenvedésben, hanem az értékekben és a szentek tanúságtételében is osztozik a két nép.
vasárnap, 2016. augusztus 21. 01:22
Ezt példázza számtalan világi hívő, pap, szerzetes és püspök élete, akik közül kiemelkedik a két bíboros: Boldog Alojzije Stepinac és Isten szolgája, Mindszenty József. Az üldözések félelmet szülnek, de a szenvedés meg is tisztít bennünket és az egyházat, hogy a történelmi eseményeket az örök értékek és az isteni tanítás fényében tudjuk szemlélni. A bíboros megköszönte a magyar egyháznak és a magyar népnek, hogy a 20. század végén, „a legutóbbi háború gyötrelmeiben közel álltak a horvát néphez. Hálásak vagyunk a megmutatkozó szeretetért, amely megerősítette közösségünket!
vasárnap, 2016. augusztus 21. 01:22
A Szent István-bazilika előtti téren az ünnepi szertartást Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek vezette, aki elmondta Szent István Krisztusban találta meg családja és népe életének értelmét, tőle kapta az erőt, hogy országát szilárd alapra építse. A szentmisén Erdő Péter bíboros megáldotta az új
vasárnap, 2016. augusztus 21. 01:23
A szertartás a Szent Jobb-körmenettel zárult. Szent István jobb karjának kézfejereklyéjét a honvéd koronaőrség hordozta, előtte vonultak a körmenetben az Apostoli Szentszék által elismert lovagrendek, Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius és a püspöki konferencia tagjai, utána Erdő Péter, a közjogi méltóságok és állami tisztségviselők, majd a plébániák zarándokcsoportjai.
vasárnap, 2016. augusztus 21. 01:23
A szentmisén részt vett Áder János köztársasági elnök, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, Tarlós István főpolgármester, Dr. Székely János esztergom-budapesti püspök …
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal