Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 08 25 Hajdújáráson találkozott a magyar és a szerb belügyminiszter



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2016. augusztus 26. Nézettség: 306

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

péntek, 2016. augusztus 26. 00:02
A migránsválság volt a fő témája a szerb és a magyar belügyminiszter mai találkozójának. Nebojša Stefanović és Pintér Sándor a hajdújárási Borkastélyban vitatta meg az aktuális kérdéseket. Mindkét fél megerősítette, hogy továbbra is együttműködnek az előző évekhez hasonlóan.
péntek, 2016. augusztus 26. 00:02
A hajdújárási Borkastélyba érkezett Pintér Sándor magyar belügyminiszter és delegációja. Pintér Sándor Magyarország belügyminisztere elmondta, a találkozó jó hangulatú és baráti volt. A tárcavezetők áttekintették a két ország biztonsági helyzetét. Külön tárgyaltak a bevándorlás kérdéséről és az Európai Unióra nehezedő migrációs nyomásról.
péntek, 2016. augusztus 26. 00:03
„Olyan javaslatokat fogunk kidolgozni közösen, amelyek mind a Európai Unió országaira és a szomszédos országoknak is lehetőséget biztosítanak a migrációs nyomás enyhítésére. Magyarország felajánlotta azt, hogy Szerbiának segítséget ad a határok védelmében. Átadjuk azokat az információkat, amelyek ezeket megkönnyítik, rendőri erőt, ha igényli Szerbia és más lehetőségeket, jogi támogatást is biztosítunk a részére a közösen kialakított álláspontok mellett.”
péntek, 2016. augusztus 26. 00:03
Hozzátette, azok, akik jelenleg Szerbiában és Macedóniában tartózkodnak, illegálisan léptek be az országok területére, ezért az első számú feladat a határok megvédése.
péntek, 2016. augusztus 26. 00:03
Nebojša Stefanović a szerb belügyi tárca vezetője szerint a megerősített határvédelem egyben üzenet is: Szerbia nem tolerálja az illegális határátlépést. „Mindannyiunk számára nagyon fontos a toloncegyezmény kérdése. Abba a helyzetbe kerültünk, hogy maximálisan meg kell erősíteni a határvédelmet. Próbáljuk megakadályozni, hogy az első kapcsolat az országunkkal ne a törvények figyelmen kívül hagyása és megszegése legyen, és ne illegálisan érkezzenek az országba.
péntek, 2016. augusztus 26. 00:04
De ugyanakkor keményen kell dolgoznunk azon is, hogy megmagyarázzuk azt, hogy a visszatoloncolás egy kulcsfontosságú folyamat, amely megpróbálja csökkenteni azoknak a migránsoknak a számát, akik nem tudnak menedékjogot kérni az országunkban vagy Európában. Mindazok a döntések után, amelyeket a szerb szervek a menedékjogról hoznak, vissza kell küldeni őket a származási országokba.
péntek, 2016. augusztus 26. 00:04
Ezen közösen kell dolgoznunk a szomszédainkkal, akikkel kétoldalú megállapodásaink vannak, de a migránsok származási országaival is. Ebben Európa támogatására számítunk, hogy minél nagyobb számban vissza tudjuk küldeni a migránsokat ezen a módon a származási országukba.”
péntek, 2016. augusztus 26. 00:04
A találkozón fontos kérdés volt az is, hogy hogyan lehetne rábeszélni a migránsokat arra, hogy a befogadóközpontokban várakozzanak. Nebojša Stefanović kiemelte, a környező országok közül csak Magyarország fogad be Szerbiából érkező migránsokat. Információi szerint Szerbia területén jelenleg valamivel több mint négyezer migráns van.
8 megjegyzés | 1 / 1 oldal