Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 10 01 Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2016. október 1. Nézettség: 367

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2016. október 1. 21:29
Ma megkezdődött a vajdasági magyarság egyik legnagyobb kulturális seregszemléje. Ma nyitották meg a Vajdasági Magyar Ünnepi Játékokat a palicsi Vigadóban. Az esemény fontos feladata a szórványmagyarság összetartása.
szombat, 2016. október 1. 21:29
Az ünnepi játékokra kértek áldást ökomenikus istentisztelet keretében a vajdasági magyarság egyik legjelentősebb kulturális rendezvénysorozatának megnyitóján vasárnap Palicson. A Játékok főszervezője a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség. Dudás Károly, a szervezet elnöke elmondta, hogy az idei megnyitón a szórványmagyarságé volt a főszerep. „Mi tudjuk, hogy az végeken nem egyszerű az élet, de ugyanakkor azt is tudjuk és ez a legfontosabb, hogy a szórványban is nagyszerű értékek teremtődnek. Mi ezeket az értékeket hozzuk el a tömbbe.”
szombat, 2016. október 1. 21:30
Pirityiné Szabó Judit, a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság főosztályvezetője Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár szavait tolmácsolta. „Palicson ma együtt ünnepel megannyi magyar. Fellépni és találkozni jöttek a bácskaiak mellett Bánságból, itt vannak a tömb és a szórványfalvak magyarjai, a katolikus, a református és az evangélikus testvéreink egyaránt, Bácskertestől Fehértemplomig. Külön öröm számomra, hogy az al-dunai bukovinai székelység is jelen tud lenni.”
szombat, 2016. október 1. 21:30
Hajnal Jenő, az MNT elnöke a Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok magyarságmegőrző erejét méltatta és elmondta, hogy a palicsi rendezvénynek két apropója is van. „Az egyik, hogy megkülönböztetett figyelmet fordítunk a végekre, szórványközösségünk közösségi és művelődési életére, a másik, hogy holnap az egész nemzetünk sorsát és jövőjét befolyásoló népszavazás lesz.”
szombat, 2016. október 1. 21:30
népszavazás lesz.”
A Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok megnyitója sokszínű és tartalmas kulturális műsorral zárult. Az ünnepi műsorban a szórványtelepülések művészei léptek fel.
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal