Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 10 16 Huszonöt éves az adai Vadvirág Hagyományápoló Kör



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. október 16. Nézettség: 307

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. október 16. 16:23
Fiatalok hirdették a Vadvirág Hagyományápoló Kör huszonöt éves jubileumát az adai piactéren. Villámcsődületet szerveztek. Nagypál Zsófia, tag, Vadvirág Hagyományápoló Kör: „Meg tudjuk tanulni és őrizni a hagyományokat, amiket régen táncoltak az őseink, a régi magyarok, és ez számomra nagyon szép és nagyon fontos.”
vasárnap, 2016. október 16. 16:24
Sok gyerek szüleivel együtt élteti a hagyományokat. Virág Marianna, szülő: „Egy icike-picikét megtanítottak bennünket táncolni, lépkedni, és nagyon élvezzük, hogy a gyerekekkel együtt lehetünk.”
vasárnap, 2016. október 16. 16:24
A gálán a Vadvirág összes csoportja fellépett. Klima Döniz, tag, Vadvirág Hagyományápoló Kör: „Én ezt már kicsi korom óta csinálom, majdnem a második családom, és a szívemhez nőtt, szóval ez az én részem.”
vasárnap, 2016. október 16. 16:24
Az ünnepségen az egyesület egykori tagjai is színpadra léptek. Török Tilla, Junior Prima-díjas előadóművész: „A közösség élménye, ami itt bennünket összekovácsolt, az az, amit vittem tovább is, illetve a közös éneklések, a néptánc, az, hogy hogyan tud az ember küzdeni és fejlődni, és ez most nagyon hasznomra válik.”
vasárnap, 2016. október 16. 16:24
A Vadvirágos-évektől azok az egykori tagok is sokat kaptak, akiket azóta már másfelé sodort a sors. Virág György, színész: „Megtanultam bánni magammal, megtanultam bánni a testemmel, megtanultam bánni az agyammal, megtanultam színpadon létezni, tehát egy csomó olyan fontos dolgot, ami azt hiszem, hogy nemcsak a színpadi életemben fontos, hanem az emberi létemben is.”
vasárnap, 2016. október 16. 16:24
Az egyesületben öt néptánc- és három furulyacsoport, egy tamburazenekar, két leány- és egy asszonykórus, valamint kézimunkakör is működik. Varga Lívia, elnök, Vadvirág Hagyományápoló Kör: „Összekovácsolódott egy olyan közösség, amely a néptánc, a népzene és a népi kultúra szerelmese, és ezt a hagyományt próbáljuk átadni a gyerekeinknek, úgyhogy nekünk nagyon sokat jelent.”
vasárnap, 2016. október 16. 16:25
A magyar közmédia az elmúlt években rendszeresen beszámolt a Vadvirág Hagyományápoló Kör tevékenységéről. Balogh László, a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumának elnöke személyesen is több mint két évtizede nyomon követi az egyesület munkáját. „Nagyon örülök annak, hogy Adán, a Délvidéken a Vadvirág a magyar identitás megőrzése érdekében hihetetlen munkát végzett, és csak megbecsüléssel tudok ez előtt a munka előtt meghajolni.”
vasárnap, 2016. október 16. 16:25
A hagyományápoló kör önszerveződő és közösségteremtő ereje mindenki számára példaértékű lehet. Csallóközi Zoltán, a magyar miniszterelnök-helyettes főtanácsadója: „Egyszerű kis szerveződés, összefogni a fiatalokat, a fiatalok révén összefogni a szüleiket, az időseket, és semmi mást nem tenni, mint odafigyelni a régmúlt idők hagyományaira, táncolni, énekelni, megőrizni mindazt, ami hozzánk tartozik.”
vasárnap, 2016. október 16. 16:25
A gálaműsor másnapján az adai Szentháromság római katolikus templomban szentmisével tisztelegtek a Vadvirág Hagyományápoló Kör értékmegőrző és -teremtő munkássága előtt.
vasárnap, 2016. október 16. 16:25
GRATULA....!!!!!!!!!!!!
11 megjegyzés | 1 / 2 oldal « 1 2 »