Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 10 25 Ünnepi ülést tartott a magyar Országgyűlés



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2016. október 25. Nézettség: 233

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2016. október 25. 23:33
Ünnepi ülést tartott ma a magyar Országgyűlés az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére. Az eseményen a többi között részt vett Áder János magyar köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök, Marek Kuchcinski, a lengyel parlament elnöke, valamint Stanislaw Tillich, a német Szövetségi Tanács elnöke.
kedd, 2016. október 25. 23:33
Az önazonosság fontosságáról beszélt ünnepi beszédében a magyar Országgyűlés elnöke. Kövér László szerint enélkül az Európán kívüli nagyhatalmi erők tragédiába sodorhatják Európát és az Európai Uniót. “A magyar 1956 azt üzeni a 21. századnak, hogy a népakaraton nyugvó állami szuverenitásunkból sem az állam, sem a népakarat, sem annak szuverenitása nem vonható ki, mert ellenkező esetben a demokrácia leépülése, anarchia és alávetettség vár Európára.”
kedd, 2016. október 25. 23:33
Stanislaw Tillich, a német Szövetségi Tanács elnöke felszólalásában elmondta, az 56-os forradalom mártírjai egész Európáért áldozták fel életüket. “Bátor kiállásuk nem volt hiábavaló, még akkor sem, ha már ők nem élhették meg a szabadság győzelmét. Nem csak a saját országukért harcoltak, hanem egy egész földrészért. Azért az Európáért, ahol az emberek vágyták a szabadságot és hogy a megosztottságnak legyen vége.”
kedd, 2016. október 25. 23:34
Az európai emberek különbözőségét hangsúlyozta Marek Kuchcinski a lengyel parlament elnöke. “Elutasítjuk az európai népek egységesítésének politikáját. Szeretnénk megújítani Európát, de szolidáris szülőhazákat és Európákat szeretnénk. A lengyel, magyar történelem is bebizonyítja, hogy igenis lehet úgy barátkozni, hogy megőrizzük különbözőségünket.”
kedd, 2016. október 25. 23:34
A Magyar Országgyűlés ünnepi ülésén az 56-os események szemtanúi, a külhoni magyar közösségek képviselői, egyházi vezetők és magas rangú politikusok is részt vettek.
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal